Afbeelding
Foto door Darya Sannikova via Pexels

Het geheim achter het succes van de slotgames in online casino’s

Partnercontent

Al heel wat generaties spelen mensen spelletjes op allerlei gokkasten. De voorloper van de latere gokkasten werd al in het jaar 1891 uitgevonden. Dat apparaat stond in de stad New York en was gebaseerd op het spel poker. Later zag je overal de zogenoemde fruitautomaten staan, gokkasten met rollen waarop fruitsymbolen zichtbaar waren. Tegenwoordig zijn deze zogenoemde slotgames vooral als videospel beschikbaar. Je speelt ze zowel op fysieke machines als online. Maar wat verklaart nu eigenlijk het succes van deze spellen? 

Entertainmentwaarde

Op de eerste plaats speelt de entertainmentwaarde een belangrijke rol. Het spelen op gokkasten zorgt voor wat afleiding. Je kunt even je zinnen verzetten en je hoeft er nauwelijks bij na te denken wat je doet. Het spel voltrekt zich op het scherm en het verloop wordt door het lot bepaald. Sowieso zijn computerspellen in de loop der jaren een populaire tijdsbesteding gebleken. Mensen brengen menig uur achter het beeldscherm door om hun favoriete spel te kunnen spelen. Het is daarbij natuurlijk de kunst om voor jezelf paal en perk te stellen aan jouw deelname, zodat het te allen tijde leuk blijft. 

Winkansen

Een andere reden waarom mensen online videoslots spelen is het feit dat je er grote geldbedragen mee kunt winnen. Je hoeft daarvoor niet eens heel bedreven in een bepaald spel te zijn. Het gaat niet om behendigheid, maar om een flinke dosis geluk. De kans dat je er miljonair mee wordt is niet groot, maar valt ook niet uit te sluiten. Als een spel gekoppeld is aan een wereldwijde jackpot, heb je een kans op die grote prijs. In de meeste gevallen zul je echter genoegen moeten nemen met een bescheiden winst of raak je geld kwijt. Daar heb je dan echter wel een tijdje leuk voor kunnen spelen. 

Laagdrempelig

Ook de laagdrempeligheid van dergelijke spellen speelt een rol. Je hoeft niet echt kennis van zaken te hebben, het spel wijst doorgaans voor zich. Kom er toch niet helemaal uit, dan is speluitleg meestal eenvoudig te vinden. Het leuke van slotgames is ook dat ze er in zoveel variëteiten zijn, dat er voor iedereen wel een uitdaging te vinden is. De spellen zijn veelal gebaseerd op thema’s en die thema’s worden zodanig gekozen dat er voor zowel mannen als vrouwen en voor zowel jongere als oudere spelers iets van hun gading te vinden is. 

advertentie
advertentie