Afbeelding
Foto Pexels

Enorme groei aan Nederlandse caravanbezitters

Partnercontent

Afgelopen zomer van Haarlem naar een vakantiebestemming gereden? Dan zal het wellicht opgevallen zijn. Steeds meer Nederlanders bezitten een caravan. Opweg richting de Italiaanse Rivièra, over de Route du Soleil of heerlijk in de eigen Veluwe? Steeds meer Nederlanders lijken de charme in te zien van de ‘sleurhut’, zo blijkt ook uit cijfers. 

Go camp

Even aan Haarlem ontsnappen en opladen in de natuur? Kamperen wint de laatste jaren aan enorme populariteit. Waar een aantal kampeerders de afgelopen decennia vrij stabiel bleef, explodeerden het aantal kampeerbezoekers in 2020. Waarom toen? Ten gevolge van de corona-pandemie werden veel Nederlanders beperkt in hun vakantiemogelijkheden. Luchtruimen gingen dicht voor pleziervluchten en door strenge regels bleven landsgrenzen hartstikke dicht. Het resultaat: iedereen trok naar de camping. 

Groei zette door

De caravan werd hierbij vaak gekozen door de nieuwe doelgroep. Naar de reden kunnen we enkel gissen, maar mogelijk trok het bezit van een comfortabel bed, een eigen keuken en wc of alle andere luxe veel kopers over de streep. Waar 2020 veel kampeerders aantrok, steeg het aantal caravanbezitters in 2021 nog meer. Aan het einde van het jaar eindigde de groei met groene cijfers van 23 procent. Maar liefst 1.603 meer Nederlanders zetten een caravan op eigen naam. 

Wat komt er kijken bij een caravan?

Ook aan het twijfelen over de aankoop van een caravan? Dan is het goed om je vooraf even goed in te lezen. Hoewel je het een en ander zult weten, moet je zeker goed nadenken over de volgende punten:

Kies een verzekering vakkundig uit. Dit kan veel geld besparen op jaarbasis. Een caravanverzekering vergelijken kan tegenwoordig gemakkelijk en snel online. Hiermee kun je altijd jouw ideale verzekeringspakket vergelijken

Regel vooraf al een goede stalling (bij jou in de buurt). Door de toename aan caravanbezitters vind je tegenwoordig niet zomaar meer een stalling. Wees hierop voorbereid. 

Er bestaat wettelijk geen keuring of APK voor caravans, maar zorg dat je voor elke zomer een korte check doet. Vaak genoeg stranden caravanbezitters met een klapband op de snelweg door achterstallig onderhoud: voorkom deze gevaarlijke situaties!

De meest populaire caravans

Jeukt het nu om rond te kijken naar een nieuwe caravan? Dan ben je wellicht benieuwd naar welke merken en modellen populair zijn in ons land. Campingtrend deed daar onderzoek naar. Wat blijkt? Caravanmerk Hobby is en blijft zeer populair in ons land, gevolgd door concerngenoot Fendt. Naast deze merken zijn de Knaus Sport en Dethleffs veel gekozen merken.

advertentie
advertentie