Afbeelding
Foto Shutterstock

Hoe zorg je ervoor dat je slaagt in je voornemens voor 2023?

Partnercontent

Je hebt op 1 januari direct besloten om af te gaan vallen. Iedereen heeft dit voornemen, maar bij jou gaat het lukken, want je bent al tijden te zwaar. Het is inmiddels 7 maart en je staat puffend en hijgend op de loopband in de sportschool. Je bent nog geen drie kilo afgevallen, maar je hebt wel ontzettend je best gedaan. Hoe zorg je ervoor dat je slaagt in je voornemens voor 2023? Het antwoord is Saxenda.

Wat is Saxenda?

Saxenda is een geneesmiddel dat jou helpt teveel ongezond buikvet en overgewicht kwijt te raken. We spreken van ongezond buikvet en overgewicht als uw gewicht gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Dit afslankmiddel wordt toegediend door middel van een injectie.

Hoe kom je in aanmerking voor Saxenda?

Het is in principe beschikbaar voor mensen met (ernstig) overgewicht (BMI van 25 tot en met 29,9) en obesitas (BMI hoger dan 30). Echter, je hebt een doorverwijzing nodig van een huisarts om in aanmerking te komen voor Saxenda. Het afslankmiddel is niet vrij toegankelijk voor eenieder die gebruik wil maken van dit geneesmiddel. In Nederland wordt Saxenda inmiddels vergoed in het basispakket voor een kleine groep mensen met ernstig overgewicht (BMI van en hoger dan 35).

Hoe lang mag je Saxenda gebruiken?

Gebruikt u dit middel om overgewicht te bestrijden, dan dient u dit geneesmiddel eenmaal per dag minimaal drie maanden aan uzelf toe te dienen. Als u na drie maanden geen resultaat heeft geboekt is het raadzaam om contact op te nemen met uw arts. Wellicht is dit geneesmiddel niet geschikt voor u. Houd er wel rekening mee dat u, bij het gebruik van dit medicijn, ook rekening dient te houden met uw andere leefgewoontes. Zorg ervoor dat u genoeg lichaamsbeweging krijgt, gezond eet, niet rookt en met mate drinkt.

Heb ik een recept nodig voor Saxenda?

Om Saxenda te kopen, heeft u een recept nodig van uw huisarts of van het ziekenhuis. Dit middel is niet vrij te verkrijgen zonder recept. Wil je Saxenda kopen in Nederland neem dan eerst contact op met jouw huisbehandelaar.

Is Saxenda gevaarlijk?

Aangezien Saxenda op recept verkrijgbaar is, mag u ervan uitgaan dat het veilig en goedgekeurd is. Uiteraard betekent dit niet dat er geen mogelijke bijwerkingen zijn. Hier dient u altijd rekening mee te houden.

Wat zijn de bijwerkingen van Saxenda?

Net als andere geneesmiddelen heeft ook Saxenda bepaalde bijwerkingen. Er zijn verschillende bijwerkingen, maar wij behandelen enkel de veelvoorkomende bijwerkingen. Bijwerkingen die regelmatig optreden, zijn maag-darmklachten, zo kunt u last krijgen van obstipatie, een misselijk gevoel en braken. De andere bijwerkingen vindt u op de bijsluiter van dit product. Neem de bijsluiter altijd eerst goed door voordat u gebruikmaakt van dit geneesmiddel.

Hoe zorg je ervoor dat je slaagt in je voornemens voor 2023? Mocht u last hebben van (ernstig) overgewicht (BMI van 25 tot en met 29,9) en obesitas (BMI hoger dan 30), dan kunt u contact opnemen met uw huisarts en de wens voor Saxenda aan hem of haar voorleggen.

advertentie
advertentie