Afbeelding
Foto Unsplash

Vijf voordelen van BHV’er zijn

Partnercontent

Je hebt het vast wel een keer ergens gelezen of gehoord: er is een brand uitgebroken in een kantoorpand. Tijdens een brand op de werkvloer is het heel belangrijk dat iedereen veilig het pand uit komt. Hier zorgt niet alleen de brandweer voor, maar ook de aanwezige BHV’ers. Wil jij ook graag jouw medewerkers en jezelf helpen tijdens noodsituaties op werk? Word dan BHV’er! Ben je nog niet overtuigd? In dit artikel hebben we voor je op een rij gezet wat de voordelen zijn van BHV’er zijn.

Je kan jouw collega’s veilig houden

Als BHV’er kan je je collega’s veilig houden in noodsituaties. Je kan hen helpen bij het verlaten van het pand, je kan hen helpen bij het blussen van branden en je kan hen adviseren over hoe om te gaan met noodsituaties.Door je kennis op te doen als BHV’er kun je ervoor zorgen dat iedereen veilig is op het werk. Maar voordat je een BHV’er bent, moet je natuurlijk wel eerst een BHV-cursus volgen. Volg deze cursus online of op locatie en noem jezelf officieel BHV’er.

Je doet kennis op over veiligheid

Veiligheid op de werkvloer is erg belangrijk. Als BHV’er doe jij veel belangrijke kennis op over veiligheid op de werkvloer. Dit kan van alles zijn, maar je leert onder andere over EHBO, brandbestrijding en ontruiming. Je wordt een expert op het gebied van veiligheid, wat goed van pas kan komen wanneer je bijvoorbeeld in een veiligheidsfunctie gaat werken, of bij een bedrijf waar veiligheid hoog in het vaandel staat. Maar ook als je niet zo’n functie bekleedt, is een BHV-certificaat erg waardevol.

Het staat goed op jouw CV

Aangezien iedere werkgever verplicht is om een aantal BHV’ers in dienst te hebben, maak je je jezelf heel aantrekkelijk als je bij een sollicitatie kan laten zien dat jij deze cursus al hebt gehaald. Dit zou zomaar eens een van de redenen zijn waarom jij wordt aangenomen.

Je bent op alles voorbereid

Als BHV’er ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van je collega’s. Jij bent degene die ervoor zorgt dat iedereen in geval van nood veilig geëvacueerd wordt. Maar BHV’er zijn is niet alleen mensen evacueren. Je bent er ook verantwoordelijk voor dat iedereen op de hoogte is van de veiligheidsprocedures en dat ze weten wat ze moeten doen bij een incident. Ook doe je veel kennis op over veiligheid. Je leert over de verschillende soorten incidenten die zich kunnen voordoen en hoe je daarmee om moet gaan.

Jij zorgt voor zekerheid

Je herhaalt als BHV’er minimaal één keer per jaar de laatste ontwikkelingen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Tijdens een herhalingscursus worden al je vaardigheden opgefrist. Hierna weet jij weer precies hoe je jezelf en je collega’s veilig moet houden. Hierdoor ben jij degene waar je collega’s op kunnen rekenen. Collega’s voelen zich veilig wanneer er een BHV’er in de buurt is. Er ontstaat een zekere rust op de werkvloer.

advertentie
advertentie