Afbeelding
Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Verschillen en overeenkomsten tussen de zorgpolissen

Partnercontent

Sinds half november zijn de polissen van alle zorgverzekeringen bekend. Om erachter te komen welke zorgverzekering voor 2023 het voordeligste is voor jou, kun je gebruik maken van de vergelijker. Door je gegevens in te vullen krijg je een handig overzicht met de meest aantrekkelijke zorgverzekeringen. Zo kun je makkelijk een keuze maken en de zorgpolissen met elkaar vergelijken.

Polissen vergelijken op gedetailleerd niveau

Als je je huidige zorgverzekering wilt vergelijken bij Zorgkiezer.nl om erachter te komen of er een andere polis is die beter bij je gezondheidssituatie past, bekijk dan de verschillende zorgverzekeringen die uit de vergelijker rollen. Zo kun je op gedetailleerd niveau zien op welke punten de verzekeringen van elkaar verschillen. Op basis van deze informatie kun je een weloverwogen beslissing nemen welke zorgverzekering het best bij jouw behoeften aansluit. 

Verplichte basisverzekering en eigen risico

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht een zorgverzekering te nemen. Aan deze basisverzekering zit een verplicht eigen risico vast, het bedrag dat je zelf betaalt indien je gebruik maakt van zorg. Voor 2023 is dit risico vastgesteld op 385 euro. Het is mogelijk om dit bedrag te verhogen, wat invloed heeft op je maandelijkse premie. Echter is het standaard eigen risico voor iedereen gelijk. Iedereen met een zorgverzekering is dus via de basisverzekering voor alle basiszorg zoals huisarts, opname in het ziekenhuis en de meeste medicatie gelijk verzekerd. 

Extra zorg bijverzekeren

De basisverzekering is voor iedere verzekerde gelijk. Daarnaast is het mogelijk om je vrijwillig te verzekeren voor extra zorg. Iedere zorgverzekeraar is vrij in de manier waarop deze aanvullende zorg gedekt wordt, bijvoorbeeld in het aantal behandelingen of het maximaal verzekerde bedrag. Extra dekking is onder andere mogelijk wanneer je een reis naar het buitenland gaat maken, in verwachting bent en in 2023 gaat bevallen, je een bril of contactlenzen draagt of als je gebruik wilt maken van alternatieve geneeswijzen. Ook voor fysiotherapie, tandarts, ooglaseren, steunzolen, gehoorapparaten en vruchtbaarheidsbehandelingen is het mogelijk om extra bij te verzekeren. Check daarom goed de verschillen tussen de diverse polissen en maak een keuze voor de zorgverzekering die je de beste dekking geeft. De aanvullende verzekering hoeft daarbij niet afgesloten te worden bij dezelfde verzekeraar als die van je basisverzekering. Wat betreft het gratis overstapcadeau van de Zorgkiezer.nl maakt het niet uit voor welke zorgverzekering je gaat. Die krijg je sowieso ongeacht de verzekering die je kiest.

advertentie
advertentie