Afbeelding
Foto door Cal David via Pexels

Let hierop wanneer je begint aan een verbouwing

Partnercontent

Heb je binnenkort een verbouwing? Verbouwen kan ontzettend stressvol zijn, althans dat is wanneer je niet de juiste voorbereiding hebt getroffen. De voorbereiding is al het halve werk. Het is daarom aan te raden een checklist te maken, waarin je noteert wat je allemaal nodig zult hebben tijdens de verbouwing. Stel, je bent de badkamer aan het verbouwen of renoveren, kun je niet meer douchen. Anderen wil je het liefst niet lastig vallen, dan is een mobiele douchecabine huren de perfecte oplossing voor jou. Meer weten? In dit artikel lees je hier meer over. 

Weg met de oude spulletjes

Voordat je begint met een verbouwing, is het belangrijk om het huis goed schoon te maken en alle oude spullen weg doen of weg te geven. Dit geldt ook voor de muren wanneer je die opnieuw wilt doen. Heb je behang aan de muur, dan zal deze eerst moeten worden verwijderd. Het behang met de hand verwijderen, zal alleen maar slordige restjes achterlaten. Dit bezorgt alleen maar extra werk. Daarom is een behangafstomer huren ideaal om je behang op een snelle en effectieve manier te verwijderen. Een handige tip om je spullen overzichtelijk weg te doen, is door gebruik te maken van verhuisdozen. Hierin sorteer je alle spullen die je niet meer nodig hebt en schrijf je op waar de doos heen moet. Zo zullen er ongetwijfeld spullen zijn die meteen de prullenbak in kunnen of spullen die door anderen gebruikt kunnen worden. 

De financiering

Bij een verbouwing kunnen de kosten behoorlijk snel oplopen. Bedenk daarom vooraf al hoe je de verbouwing zult financieren. Het is handig hierbij rekening te houden met onvoorziene kosten. Tijdens een verbouwing kunnen er namelijk onderdelen stuk gaan, deze onderdelen zullen natuurlijk weer gerepareerd of vervangen moeten worden en dat kost geld. Weet daarom wat je precies wilt veranderen in je woning. Een verbouwing bestaat namelijk niet alleen uit het breken van een aantal muren, want zo zullen ook leidingen vervangen moeten worden of zelfs vloeren worden opgemaakt. Bepaal hoe je dit alles zal financieren: neem je een extra hypotheek of ga je geld lenen bij anderen? Bezoek de bank om je opties na te lopen. 

Kortom, bij een verbouwing komt er veel bij kijken. Dit kan enorm stressvol worden ervaren als de juiste voorbereiding niet zijn gedaan. Begin bij het opruimen van het huis, een verbouwplan te maken en al te kijken naar de manier waarop je de verbouwing zult financieren.

advertentie
advertentie