Afbeelding
Foto door form PxHere

Hoe Bitcoin werkt en hoe u erin kunt investeren

Partnercontent

Vraagt u zich af hoe Bitcoin werkt en hoe u erin kunt investeren? Lees dan dit artikel om het antwoord op uw vraag te vinden. 

Bitcoin is een virtuele valuta die is ontworpen om als geld te fungeren en als een vorm van betaling buiten de controle van een persoon, groep of entiteit. Daarom maakt deze cryptovaluta centrale autoriteiten zoals banken of regeringen overbodig. Het digitale actief gebruikt een peer-to-peer netwerk om aankopen rechtstreeks tussen gebruikers te bevestigen. 

Het werd gecreëerd en geïntroduceerd aan het publiek in 2009 door een programmeur of een groep programmeurs die Satoshi Nakamoto als hun naam gebruikten. De reden voor de oprichting ervan was het oplossen van een aantal belangrijke tekortkomingen van de conventionele valuta. Sinds de publieke lancering is dit digitale geld de bekendste cryptovaluta ter wereld geworden, wat heeft geleid tot een dramatische waardestijging.

Hoe Bitcoin werkt

Deze elektronische valuta maakt gebruik van een gedistribueerd digitaal register dat een blockchain wordt genoemd. De blockchain is een gekoppeld geheel van gegevens die bestaan uit eenheden die blokken worden genoemd en die informatie bevatten over elke transactie, waaronder datum, tijd, totale waarde en een unieke identificatiecode voor elke uitwisseling.

Het idee dat iemand de blockchain kan bewerken klinkt misschien riskant, maar het is juist wat dit digitale goed betrouwbaar en veilig maakt. De meeste nodes moeten een transactie verifiëren voordat deze aan de blockchain wordt toegevoegd. Een unieke code die de portefeuilles en transacties van gebruikers herkent, moet voldoen aan het juiste coderingspatroon. Deze codes zijn lang, waardoor het ongelooflijk moeilijk is om frauduleus te produceren. Als een hacker toegang wil krijgen tot de code, moet hij dus verschillende computers hacken om toegang te krijgen tot de volledige code.

Hoe te beleggen in Bitcoin

U kunt deze digitale valuta kopen via een cryptovalutabeursplatform, zoals bitcoin-prime.app/nl/. Met een dergelijk platform kunt u cryptovaluta kopen, verkopen en aanhouden. Duizenden mensen hebben deze platforms al gebruikt om toegang te krijgen tot de cryptomarkten, ongeacht hun opleiding, achtergrond of inkomensniveau. Enkele voordelen zijn snelle transacties, transparante opnames, geen verborgen kosten, gelijke toegang tot beleggingsmogelijkheden en nog veel meer.

U kunt deze digitale activa kopen en houden als investering en in speciale pensioenrekeningen die Bitcoin IRA’s worden genoemd. De ideeën van mensen over beleggen kunnen echter verschillen. Sommigen kopen en houden de cryptovaluta op lange termijn, anderen geloven en willen verkopen na een prijsstijging, en weer anderen wedden op een prijsdaling. Toch hoeft u niet veel te investeren. U hebt alleen persoonlijke identificatiedocumenten, een bankrekening en een beveiligde internetverbinding nodig. 

Hier leest u hoe u dit digitale geld in vijf eenvoudige stappen kunt investeren.

  • Lid worden van Bitcoin Exchange– Allereerst moet u bepalen waar u deze digitale activa kunt kopen en op welk platform.
  • Haal een Bitcoin-portefeuille – U kunt uw gekochte munten bewaren in een “portefeuille”, die warm of koud kan zijn. Een warme portefeuille is altijd online, en een cryptovalutabeurs of dienstverlener exploiteert hem. Koude portefeuilles zijn de hardware waarin digitale munten worden opgeslagen, meestal een draagbaar apparaat dat lijkt op een flashdrive.
  • Verbind uw cryptobeursaccount met een bank – Wanneer u uw portefeuille en een rekening bij een cryptobeurs verkrijgt, koppelt u deze aan uw bankrekening.
  • Plaats uw Bitcoin-order– Financier uw cryptobeurs met geld van uw bank om de digitale activa te kopen. Uw beursplatform zal u de nodige begeleiding bieden bij het plaatsen         van een aankooporder.
  • Beheer uw investering – Na aankoop van deze digitale valuta kunt u ze overbrengen naar uw cryptoportefeuille, van waaruit u ze kunt gebruiken voor transacties. U kunt de digitale munten ook voor langere tijd vasthouden in de hoop dat hun waarde zal stijgen, of daghandel drijven met uw fondsen.

Conclusie

Er zijn veel verschillende manieren om in Bitcoin te beleggen. U moet echter onderzoek doen en een beleggingsstrategie vinden die voor u werkt.

advertentie
advertentie