Afbeelding
Eigen Foto

Theater aan de Toog uitgesteld

Podiumkunsten

HAARLEM De tweede editie van Theater aan de Toog, dat plaats zou vinden in de horeca in de Zijlstraat op 29 maart, is vanwege het Corona-virus uitgesteld tot nader order. De festivalorganisatie wacht de berichtgeving rondom het virus af en gaat in overleg met de theatermakers en de locatie-eigenaren op zoek naar een andere datum.

Theater aan de Toog is een theaterfestival in zes horecagelegenheden in de Zijlstraat. Zes korte toneelstukjes zouden gespeeld gaan worden in die locaties. Theatermakers, een choreograaf en een stand-up comedian hadden hun voorstelling al klaar. "Er werd zelfs al gerepeteerd op locaties en de folders en posters liggen al klaar. Het is een enorme aderlating," aldus Hans Goes, samen met Theo van Hoesel en Sigrit de Jongh is hij producent van het festival. 

Theater aan de Toog was vorig jaar een groot succes. Honderden mensen kwamen op voorstellingen in opvallende locaties af. Goes: "Het is een mooi concept. Deelnemende groepen worden uitgedaagd om de locatie bij het stuk te betrekken, of juist de grens op te zoeken van de rol en de functie van het café. De toog is de 'tegenspeler' van de acteurs en het publiek is de verbindende factor. En het spannende is, je staat er als publiek middenin. En juist dát kan nu niet meer in verband met besmettingsgevaar van het Corona-virus. Mede daarom heeft de overheid ook besloten om de horeca dicht te moeten doen tot in ieder geval 6 april." 

De deelnemende locaties Cafés Wapen van Bloemendaal, De Zwaan, De Flapcan en Uiltje Bar, Vegetarisch restaurant Van Veg en Uiltje Bottleshop X Moyee hebben allemaal hun deuren moeten sluiten. Maar ook de podiumkunstenaars, Dansgroep Haarlem, stand-up comedian Fons Haver, Theatergroep Eglentier, KTG, Project Fors en Tobasko hebben een verplichte pauze in moeten lassen. Samen met hen en de locatie-eigenaren wordt binnenkort gezocht naar een nieuw moment om Theater Aan De Toog in te plannen.

Meer informatie over het festival: www.theateraandetoog.nl
 

advertentie