Afbeelding
Ellen Toledo

Alternatief programma voor Bevrijdingspop met liveopnames en interviews

Podiumkunsten

HAARLEM Hoewel Bevrijdingspop dit jaar niet doorgaat, wil de organisatie dit bijzondere moment toch niet helemaal geruisloos voorbij laten gaan. Dinsdag 5 mei worden er daarom in samenwerking met diverse partners verschillende online activiteiten georganiseerd. Deze zijn te beleven via Haarlem105 en op Bevrijdingspop.nl.

Haarlem105 zendt op 5 mei een televisieprogramma uit rondom Bevrijdingspop. Legendarische optredens van eerdere edities van Bevrijdingspop worden afgewisseld met interviews. De uitzending duurt twee uur en wordt vanaf 8.00 uur uitgezonden en daarna iedere twee uur herhaald. De uitzending is te bekijken via de website en het televisiekanaal van Haarlem105. Op Bevrijdingspop.nl wordt een link naar de uitzending geplaatst, zodra deze beschikbaar is.

RADIOMARATHON Tijdens een 15 uur durende marathon radio-uitzending van Haarlem105 wordt stilgestaan bij 75 jaar vrijheid. Daarbij zijn er optredens te horen van voorgaande Bevrijdingspop-edities, van onder anderen Miss Montreal, Nielson, VanVelzen, Alain Clark, De Jeugd van Tegenwoordig, Jacqueline Govaert en Di-rect. Veteranen en vrijwilligers van Bevrijdingspop Haarlem worden geïnterviewd. Om 5 minuten voor 5 uur in de middag wordt – tijdens het zogenaamde 5voor5 moment – geschakeld met het carillon van de St. Bavo-kerk dat 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' van Ramses Shaffy speelt. Op hetzelfde moment wordt dat nummer op alle nationale Bevrijdingsfestivals gespeeld. De uitzending is op 5 mei van 9.00 tot 24.00 uur in de regio Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort te beluisteren op 89.9FM of via www.haarlem105.nl.

Evenementencoördinator Bas van der Schuit van Haarlem105 nam het initiatief tot het maken van de compilatie. "We kunnen 13 jaar terug in de tijd", zegt Van der Schuit. "En dat is een klus geweest die bijna twee weken heeft gekost. Elk management moest benaderd worden voor goedkeuring om de optredens opnieuw te mogen uitzenden." Gelukkig was dat niet voor niets, want artiesten reageren positief. "Wat goed dat jullie dit doen" en "wat een leuk initiatief waar we graag aan meewerken."

KINDERFESTIVAL Voor kinderen is het Kinderfestival dé plek om samen te komen op Bevrijdingspop. Speciaal voor de jongste bezoekers van het festival wordt op 5 mei om 10.00 uur een video gedeeld via Bevrijdingspop.nl en het YouTube-kanaal van Bevrijdingspop. De video duurt circa een uur en bevat allemaal leuke onderdelen voor kinderen: Voorlezen met boekhandel De Vries Van StockumDansen met Dansschool JoleinKnutselen met Made by MelissaKijken en meedoen met theater Zwuf. 

Via bevrijdingspop.nl is vanaf 5 mei ook een digitale Vrijheidswandeling te volgen. Tien punten uit Haarlem worden in beeld gebracht, met een link naar vrijheid of de Tweede Wereldoorlog. Bij elk punt is een beschrijving te vinden en wordt een video getoond.

advertentie
advertentie