Afbeelding
Eigen Foto

Theater De Liefde officieel van start met weekend vol grote namen

Podiumkunsten

HAARLEM Theater De Liefde opent in het weekend van 4 en 5 september officieel haar deuren. Tijdens het spectaculaire openingsweekend zijn optredens te zien van onder anderen Dominee Gremdaat, Karin Bloemen en huisbespelers Mylou Frencken en Gerrie Hondius.

Theater De Liefde in Haarlem is een initiatief van Mylou Frencken, Gerrie Hondius en Simone Lensink. Zij misten in de stad een kleinschalig theater voor cabaret en kleinkunst. Sinds februari huren de initiatiefnemers de voormalige Begijnhofkapel in de binnenstad. De afgelopen coronamaanden zijn gebruikt om de kerk om te toveren tot een professioneel en tegelijkertijd knus theater met 120 stoelen.

Annemarie Waterhout is aangetrokken voor de programmering. De Liefde brengt op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond cabaret en kleinkunst. De komende maanden zijn onder anderen Theo Maassen, Kiki Schippers, Erik van Muiswinkel, Patrick Nederkoorn, Daniëlle Schel en Lebbis te zien. Op zondagmiddag is er in het theater ruimte voor klassieke muziek, jazz en de talkshow Grote Emoties. 

Op 26 september presenteren Frénk van der Linden en Anouk Kragtwijk de eerste aflevering over - hoe kan het ook anders - de liefde. Behalve gerenommeerde cabaretiers is in Theater De Liefde ook jong talent te bewonderen. Het theater wil daarmee nadrukkelijk ruimte bieden aan talentontwikkeling.

Theater De Liefde wil bovendien een verbindende functie vervullen in Haarlem en in de buurt en is daarom ook beschikbaar als repetitieruimte voor koren en toneelgezelschappen. Mylou Frencken: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen met podiumambitie een kans krijgt zich te presenteren aan het publiek.”

Het theater wordt gerund door een stichting zonder winstoogmerk en draait op de inzet van vrijwilligers. Al na een eerste oproep meldden zich ruim vijftig mensen die willen bijdragen aan de ambitie van de initiatiefnemers. Frencken: “We merken dat iedereen staat te trappelen. Artiesten kunnen niet wachten om weer te gaan optreden, het publiek snakt naar cultuur en onze vrijwilligers willen aan de slag. Gelukkig mogen we vanaf 4 september open, al is het door de coronamaatregelen nog slechts op twee derde van onze capaciteit.”

Het complete programma van Theater De Liefde is te vinden op www.theaterdeliefde.nl. Kaarten zijn alleen online te koop via de agenda op deze website.

advertentie