Afbeelding
Archief

Patronaat kookt alleen nog maar vegetarisch voor artiesten en crews

Podiumkunsten

HAARLEM Patronaat zoekt continu naar manieren om zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Het Haarlemse poppodium produceert zo zuinig mogelijk en volgt hierbij tevens de ‘Green Rider’, die staat voor duurzaam touren. Mede daarom heeft Patronaat besloten vanaf heden vlees van het standaard menu voor artiesten en crews te halen en enkel vegetarisch te koken. Vlees blijft nog wel beschikbaar, maar enkel op direct verzoek van de artiest(en) en crew.

Patronaat volgt Green Key in alle besluitvorming omtrent duurzaamheid. Green Key is een internationaal erkend keurmerk voor recreatie en vrijetijdsindustrie, waarvan het poppodium sinds 2016 een gouden certificaat heeft. Hieruit ontstond een toegewijd ‘Green Team’, een team collega’s van verschillende afdelingen dat zich erop toelegt Patronaat zo duurzaam en groen mogelijk te laten produceren en bestaan. Deze keuze om vlees niet langer aan te bieden is een direct gevolg uit het duurzaamheidsbeleid dat het Green Team ontwikkelde.

Het is overigens niet over en nacht ijs besloten; de afgelopen weken is de vegetarische keuken getest bij bezoekende artiesten en crews. “De reacties waren unaniem positief”, aldus woordvoerder Jip Klompenhouwer. “Dit gaf de definitieve doorslag om vlees niet langer aan te bieden of in te kopen. We brengen onze artiesten en crews uiteraard netjes op de hoogte van de vegetarische ‘kaart’, en het staat hen vrij om aan te geven dat ze liever vlees op het menu willen. Patronaat benadert het vanaf nu andersom; een 100 procent vegetarische keuken, met enkel vlees ‘op het menu’ op verzoek”.

Patronaat hoopt met deze stap een positieve bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de poppodium- en cultuursector, en een betere bewustwording van de manier waarop men voedsel consumeert en duurzamer kan leven.

advertentie
advertentie