Photo: Nichon Glerum
Photo: Nichon Glerum Nichon Glerum

Mugmetdegoudentand speelt ‘Happy Hour’ in de Schuur

Podiumkunsten

HAARLEM De drie dames van Mugmetdegoudentand spelen vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober in de Schuur ‘Happy Hour’. Een komische en genadeloze voorstelling over populisme en andere -ismen, met Lineke Rijxman, Malou Gorter en Margo Verhoeven. De voorstelling zou aanvankelijk in het voorjaar van 2020 in première gaan maar kon niet doorgaan vanwege corona. De teksten zijn inmiddels weer aangepast – want de tijdgeest verandert nu eenmaal razendsnel.

Drie vrouwen ontmoeten elkaar in de voorstelling in een bar tijdens Happy Hour. De emoties lopen al snel hoog op, en een ontploffing lijkt onvermijdelijk. Maar wanneer komt die? Blijft humor hun sterkste wapen, of slaat een nieuwe realiteit gaten in hun overtuiging? Lineke Rijxman, Malou Gorter en Margo Verhoeven zoeken de extremen op in deze actuele voorstelling over de (on)macht van verbinding.

Lineke Rijxman over Happy Hour: “De werkelijkheid is krankzinniger en absurdistischer dan je kunt bedenken. De ratio is verdacht, de emotie staat voorop. Je kunt je er moeizaam of bijna niet tegen verweren. Wat is waar? Wat is een leugen?”

Het eigenzinnige Amsterdamse theatergezelschap van Joan Nederlof, Marcel Musters en Lineke Rijxman maakt al meer dan 35 jaar succesvol theater en televisie. De groep maakt nieuw Nederlands repertoire onder het motto: ‘Het is nu’. Mugmetdegoudentand vindt het daarbij van essentieel belang dat theater onderscheid probeert te maken tussen de ene mening en de andere, tussen werkelijkheid en projectie, verstand en onderbuik en tussen hoofd- en bijzaak.

Zie mugmetdegoudentand.nl voor speeltijden en mogelijke wijzigingen in verband met COVID-19.

advertentie