Afbeelding
Eigen Foto

Patronaat brandt een lichtje voor hen die het nodig hebben: ‘Op naar betere tijden, samen en voor elkaar!’

Podiumkunsten

HAARLEM Normaal gesproken ontvangt Patronaat haar bezoekers in de decembermaand in met kerstbomen en kerstverlichting versierde zalen. Helaas gaat het Haarlemse poppodium het jaar, vanwege de geldende coronamaatregelen, met gesloten deuren uit. Opnieuw in lockdown. Daarom besloot Patronaat de toch al zo koude, donkere wintermaanden te verlichten met warme, kleurrijke lampen op de gevel. Een extra lichtje voor hen die het nodig hebben. 

Jolanda Beyer, directeur van Patronaat: “Juist in deze donkere en koude maanden willen wij een lichtend voorbeeld blijven van veerkracht en optimisme, zoals we gedurende de pandemie proberen te zijn. In samenwerking met de VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia- en Festivals) deelden wij onze boodschap met collega-podia en tot dusver hebben ruim 25 van hen gehoor gegeven aan de oproep; door heel Nederland branden kleurrijke lichten in podia, theaters, congressen en andere culturele instellingen”.

Enkele culturele instellingen die aansloten bij de actie ‘Een Lichtje in het Donker’ van Patronaat zijn Tivoli Vredenburg (Utrecht), Melkweg (Amsterdam), 013 (Tilburg) en Paard (Den Haag). Beyer hoopt dat er nog veel andere instellingen het voorbeeld volgen. “Het verlichten van de gevel is voor Patronaat één van de vele manieren waarop het solidariteit toont met verschillende sociale en maatschappelijke initiatieven. Dit jaar besloten wij zelf het initiatief te nemen toen er een tweede lockdown werd afgekondigd door het kabinet om het aantal oplopende COVID-19 besmettingen terug te dringen. Al bijna twee jaar is Nederland in de greep van de pandemie en wij begrijpen het als geen ander dat de situatie voor vele mensen uitzichtloos aanvoelt. Daarom willen wij Nederland en de cultuursector met de kleurrijke verlichting een hart onder de riem steken; een extra lichtje in het donker voor hen die het nodig hebben. Voor de noodlijdende culturele sector, voor degene die worstelen met eenzaamheid, zichzelf of de beperkende gevolgen van de maatregelen. Op naar betere tijden, samen en voor elkaar!”

advertentie