Afbeelding
Eigen Foto

3 Point Landing wint de eerste voorronde Rob Acda Award

Podiumkunsten

HAARLEM Het heeft twee jaar geduurd voordat de Rob Acda Award weer van start kon gaan, maar Ellis Day, Bonna Nikki, 3 Point Landing en Kendolff maakten dat vrijdag in Patronaat meer dan goed. De vier acts zetten een geweldige show neer. Uiteindelijk oordeelde de jury dat 3 Point Landing als beste uit de bus kwam. De band gaat daarmee door naar de finale op 17 april. Kendolff had al hun vrienden meegenomen en wint de publieksprijs. Het jonge Ellis Day won de runner-up plek en maakt dus ook nog steeds kans op een plek in de finale.

Het optreden van het jonge gezelschap Ellis Day maakte de twee jaar wachten waard. Ellis Day knalde vanaf moment één van het podium. Zowel qua outfits als sound. De jury oordeelde: “Deze dreampop zit goed in elkaar en laat ons zwijmelen zonder weg te dutten. De hooks kunnen soms nog iets puntiger voor dat extra stukje eigenheid. Maar wat een fijne stem en sound. Ga zo door!”

Ook over Bonna Nikki oordeelde de jury dat het ‘verdomme goed in elkaar zit’. “Alsof je naar een studio-opname aan het luisteren bent. Jullie zijn stuk voor stuk goede muzikanten en de songwriting is bijzonder rond en af. Soms zo veel, dat je wil dat er iets totaal onvoorspelbaars gebeurt in een nummer. Maar goeie catchy en mooie gelaagde songs. Lekker!”

Bij 3 point landing liet de jury weten het leuk te vinden om de ontwikkeling van de band in twee jaar tijd te zien. “De jury is weg van jullie nerdy/sci fi/gothic/math-rock mix. En jullie hebben echt een goede volle sound voor een trio. Het mag wat ons betreft nog uitbundiger (zoals bij het laatste nummer) en we missen soms waar het nou eigenlijk over gaat. Maar dit zou niet misstaan op menig festival. Godspeed!”

Ook Kendolff stond eerder bij de Rob Acda Award op de planken en dat was de jury nog niet vergeten. “De energie van Kendolff is duidelijk niet verloren gegaan in die twee jaar. We kunnen nog meezingen met “I wanna dance”, die is al die tijd blijven hangen. Jullie sound is classic en heel catchy. Niet per se origineel, niet heel erg van nu, maar wel heel leuk en meeslepend. Blijf vooral zo door gaan en hou dit spelplezier vast”.

Wie zich bij de winnaars gaat voegen in de finale van de Rob Acda Award op 17 april, wordt duidelijk in de overige twee voorrondes op 1 en 8 april. 

De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Naast een uitgebreid prijzenpakket zullen de deelnemers ook veel begeleiding krijgen in de volgende stappen van hun carrière.

Afbeelding
advertentie
advertentie