Afbeelding
Rob Ouwerkerk

Bejaard ‘kindsterretje’ debuteert op Theater aan de Toog in Zijlstraat

Podiumkunsten

HAARLEM Theater aan de Toog, het theaterfestival in vier cafés en een bottleshop in de Zijlstraat is donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) de perfecte plek om met de familie heen te gaan. Vijf verschillende voorstellingen zorgt dat er voor ieder wat wils is. Van zang, theater tot stand-up comedy in de leukste locaties van de straat. 

Een liedje vanachter de bar, of een gesprek afluisteren aan de bar, een toevallige ontmoeting of opzet? Alles is mogelijk tijdens de tweede editie van Theater aan de Toog. Vijf deelnemende groepen worden uitgedaagd om de locatie bij het stuk te betrekken, of juist de grens op te zoeken van de rol en de functie van het café. “En het leuke is, je staat er als publiek middenin. Er is geen podium, verlichting of gordijn. Zodra een stuk begint, elk heel uur vanaf 13.00 uur, wordt het publiek op het verkeerde been gezet,” meldt Hans Goes, een van de organisatoren van het festival. 

Dit jaar maakt het festival een bescheiden groei mee. Vorige keer waren er vier locaties; de cafés Wapen van Bloemendaal, De Zwaan, De Flapcan en Uiltje Bar. De Uiltje Bottleshop XMoyee is er als locatie bijgekomen. En dus ook een extra act in de vorm van stand-upcomedian Fons Haver. En er is deze keer veel muziek. “Dus er kan veel meegezongen worden. Het lijkt wel of het afgesproken is,” lacht Goes.

Project Fors speelt het stuk ‘Anna Melody’ in de Uiltje Bar. Het beroemde kindsterretje uit de jaren zeventig treedt nog steeds op met haar grote hits ‘Ben’, ‘Papa, huilen is voor jou te laat’ en het enigszins geflopte ‘Annie, kom je buiten spelen’. De inmiddels hoogbejaarde Anna trekt het allemaal niet meer en tijdens haar uitvoering van ‘Een beetje vrede’ breekt ze. Gelukkig is daar haar voice-over, om haar door dit, waarschijnlijk laatste optreden, heen te slepen.

De andere optredende groepen zijn De Doorstapper, Theatergroep Eglentier, stand-up comedian Fons Haver en Tobasko. Theater aan de Toog is op 26 mei (Hemelvaartsdag). De voorstellingen starten elk heel uur vanaf 13.00 tot 17.00 uur en zijn gratis te bezoeken, maar neem wel geld mee voor een donatie in de pet van de acteurs na afloop van hun stuk. Meer informatie: www.theateraandetoog.nl

advertentie