Afbeelding
Eigen Foto

Liedjes van Haarlemmer Jaco van der Steen te horen in nieuwe kinderkomedie Pip & Pelle

Podiumkunsten

HAARLEM De Haarlemse componist en muzikant Jaco van der Steen heeft net een kinderalbum uitgebracht met Boudewijn de Groot en de stroom van kinderliedjes lijkt niet op te houden. Samen met Ydwer Bosma componeerde hij gloednieuwe ‘meezing-hits’ voor de kinderkomedie ‘Pip &Pelle, Chaos in het Sprookjesbos’.

Het schrijven van kindermuziek lijkt Van der Steen goed af te gaan. Na Boudewijn de Groot is het nu de beurt aan het kinderduo Pip & Pelle om zijn muziek tot leven te brengen. “We hebben geprobeerd om verhalende liedjes te maken, die vooral veel humor en gekke kwinkslagen hebben. Net zoals de hele voorstelling eigenlijk”, vertelt medecomponist Ydwer Bosma. 

In de komedie zitten verschillende liedjes waarbij de kinderen uitgebreid kunnen meedoen en meezingen. “Zo zit er een liedje in wat een quiz is. De kinderen mogen luid de antwoorden roepen. Dat is heerlijk om live mee te maken. Het zijn stuk voor stuk oorwurmen geworden”, beaamt Bosma, “die je zelfs na de voorstelling nog bij blijven. De familievoorstelling van Pip & Pelle is een heerlijke, vrolijke chaos. Hij zit bomvol gekke verwikkelingen, miscommunicatie en hilariteit. Waarin alle sprookjesfiguren langskomen. De muziek moet dus af en toe ook sprookjesachtig zijn! Net zoals in de Efteling.”

Ook de dochters van Van der Steen zijn als achtergrondkoor te horen in de liedjes.“Tijdens de voorstelling zitten kinderen met tranen op hun wangen van de lach, dat is elke keer weer goud om te mogen meemaken. En hoe leuk is het, om ze daarna weer uit volle borst mee te zien zingen. Vaak horen we terug van ouders dat kinderen de liedjes nog, tot vervelends toe, thuisblijven zingen. Dat is toch het grootste compliment wat je kan krijgen als muzikant!”

De muzikale kinderkomedie ‘Pip & Pelle, Chaos in het Sprookjesbos’ is door heel Nederland te zien in het theater, vanaf december. Kijk voor meer informatie op www.pipenpelle.com/theatertour

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie