Anti-abortus demonstranten houden zich niet aan aangewezen vakken bij Bloemhovekliniek

5 mrt, 15:16 Politiek
Joost Verhagen
Afbeelding

HAARLEM De anti-abortusdemonstranten van de religieuze fundamentalistische organisatie Donum Domini houden zich niet aan de door de gemeente Haarlem opgelegde demonstratievakken. De vakken zijn bedoeld om de cliënten van het Beahuis & Bloemhovekliniek te beschermen tegen intimidatie van fundamentalistische betogers. Dit kwam donderdagavond ter sprake tijdens het wekelijkse vragenuur van de Haarlemse gemeenteraad. Burgemeester Jos Wienen zei in antwoord op vragen van schaduwraadslid Danny van Leeuwen (Actiepartij) dat er zowel op woensdag als donderdag aanwezige demonstranten door handhaving naar het vak moesten worden verplaatst.

Van Leeuwen vroeg de burgemeester ook naar de afbeeldingen die tijdens de manifestatie zijn getoond door de betogers, en de poster die na verschillende klachten uit een nabijgelegen bushokje werd verwijderd. Daarop waren onder andere misleidende afbeeldingen van embryo’s en foetussen te zien. Maar Jos Wienen antwoordde daarop dat de gemeente geen middelen heeft om de uitingen die door betogers ..

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 aug, 11:30 ‘Prijzengeld’ Schalkwijk aan Zet blijkt goed besteed, project wordt verder geëvalueerd
PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 aug, 09:00 De Groene Stroomboot hoopt weer op oude passagiersniveau te komen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 10:56 De Stookkamer (1): Een betere wereld begint in je eigen buurt
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 06:56 Vergrijzing door groei; wel regionale verschillen
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 1 aug, 16:03 Margriet Blanken: ‘De apps op mijn telefoon staan gesorteerd op kleur’
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 29 jul, 16:52 Bibliotheek Haarlem Centrum nóg gebruiksvriendelijker, ‘Fictie staat gewoon weer op alfabet’