Anti-abortus demonstranten houden zich niet aan aangewezen vakken bij Bloemhovekliniek

5 mrt, 15:16 Politiek
Joost Verhagen
Afbeelding

HAARLEM De anti-abortusdemonstranten van de religieuze fundamentalistische organisatie Donum Domini houden zich niet aan de door de gemeente Haarlem opgelegde demonstratievakken. De vakken zijn bedoeld om de cliënten van het Beahuis & Bloemhovekliniek te beschermen tegen intimidatie van fundamentalistische betogers. Dit kwam donderdagavond ter sprake tijdens het wekelijkse vragenuur van de Haarlemse gemeenteraad. Burgemeester Jos Wienen zei in antwoord op vragen van schaduwraadslid Danny van Leeuwen (Actiepartij) dat er zowel op woensdag als donderdag aanwezige demonstranten door handhaving naar het vak moesten worden verplaatst.

Van Leeuwen vroeg de burgemeester ook naar de afbeeldingen die tijdens de manifestatie zijn getoond door de betogers, en de poster die na verschillende klachten uit een nabijgelegen bushokje werd verwijderd. Daarop waren onder andere misleidende afbeeldingen van embryo’s en foetussen te zien. Maar Jos Wienen antwoordde daarop dat de gemeente geen middelen heeft om de uitingen die door betogers ..

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Politiek 28 sep, 11:18 Bewoners Meerwijk blijven zich verzetten tegen éénzijdig parkeerbeleid in de toekomst
PREMIUM
Afbeelding
Overig 27 sep, 05:53 Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 26 sep, 11:30 Haarlemse Montessori School viert 100-jarig bestaan met parade, ‘Kijk mama, het is net als in de film’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 25 sep, 11:00 Ewoud Ruesink: ‘Ik kook heel erg graag, vooral voor andere mensen’
PREMIUM
Afbeelding
Religie 24 sep, 11:15 Naam ‘Ontmoetingskerk’ is predikant Anette Sprotte op het lijf geschreven
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 23 sep, 10:41 Omgaan met omgevingsplannen verdeelt raad: meer controle of sneller afhandelen?