Buren luiden noodklok over bouwplannen Koninklijke HFC

7 mei 2021 om 16:49 Politiek Eigen Foto
Afbeelding

HAARLEM De nieuwbouwplannen van voetbalclub Koninklijke HFC houden geen rekening met de woonwijk naast de club, die tussen de Spanjaardslaan en Van Oldebarneveltlaan gelegen is. Dit stelt het onlangs opgerichte bewonerscomité ‘Buren van HFC’. Aanleiding voor de oprichting van het comité is de aanhoudende zorg dat HFC vasthoudt aan de ambitieuze bouwplannen voor een nieuw clubhuis. Volgens het comité wordt in de plannen, waarin onder andere een ‘juichterras’ is opgenomen, te weinig rekening gehouden met de buren.

De volle omvang van de nieuwbouwplannen van Kon. HFC werd de omwonenden van de voetbalclub pas recent duidelijk toen een promotiefilm voor sponsoren over het nieuwe clubhuis op internet verscheen. Navraag leerde de buurtbewoners dat Kon. HFC de omvang van het huidige clubhuis, de tribune en de horecaruimte ruwweg wil verdubbelen. “Bovendien schu..

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Overig 1 nov, 14:33 Verbruiksplafond rekent voor velen niet af met hoge energierekening, Haarlemmers gebruiken teveel gas
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 31 okt, 12:37 Raadscommissie vraagt om meer mogelijkheden om energiearmoede te bestrijden
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 31 okt, 10:52 Haarlems nachtleven heeft nieuwe impuls nodig
PREMIUM
Afbeelding
Winkels 30 okt, 16:16 Wick Alphenaar viert bijzonder jubileum, 70 jaar lang in de familiezaak
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 29 okt, 15:45 Ludo van der Winkel: ‘Onze zoon van 4 spreekt na vier maanden al beter Duits dan wij’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 28 okt, 19:58 Wethouder De Raadt: ‘Overleg met verhuurder De Kolk is niet nodig’