Afbeelding
Eigen Foto

Fout geparkeerde fietsen bij station binnenkort weer verwijderd

Politiek

HAARLEM De gemeente Haarlem begint binnenkort weer met het verwijderen van fout geparkeerde fietsen rondom het station, zo liet wethouder Berkhout donderdag weten naar aanleiding van een vraag van Moussa Aynan van Jouw Haarlem. “Er is nu spraken van een fietsenchaos”, zo vindt Aynan.

“Het beleid was altijd dat fout geparkeerde fietsen werden gestickerd”, zo stelde Aynan. “Het beleid was dat deze fietsen daarna werden opgehaald. Dat beleid was voorheen wellicht iets te streng, maar nu gebeurt er helemaal niets meer. Wij willen graag van de wethouder weten wat er aan de hand is. Waarom worden de fietsen niet meer opgehaald en wordt er zelfs niet meer gehandhaafd?”

Wethouder Berkhout liet Aynan weten de handhaving op foutief geparkeerde fietsen tijdens de coronacrisis stil is gelegd. “Maar sinds twee a drie weken gaat de handhaving weer bij het station langs om hinderlijk geparkeerde fietsen te verplaatsen en fout geparkeerde fietsen te stickeren. In eerste instantie is dat een waarschuwing, maar op zeer korte termijn gaan we ook weer over tot het verwijderen van fietsen. Er zijn blauwe stickers voor de weesfietsen en groene stickers voor de fout geparkeerde fietsen”. De wethouder schat in dat fout geparkeerde fietsen over twee tot drie weken weer verwijderd worden. 

Frank Visser van de ChristenUnie wees wethouder Berkhout erop dat hij dan wel eerst het videoscherm bij de fietsenstalling moet laten nakijken. “Het videosysteem van het station is momenteel stuk. Als je binnenkomt, staat er dat de stalling vol is terwijl dat helemaal niet het geval is. Er zijn soms nog driehonderd plekken vrij. Iedereen stalt zijn of haar fiets nu buiten de stalling omdat het systeem zegt dat deze vol is. Als dat systeem niet wordt gerepareerd kan de wethouder niet handhaven”. De wethouder zegde Visser toe dit na te gaan en het systeem indien nodig te laten repareren. 

advertentie
advertentie