Afbeelding
NieuwsFoto.nl

Christenunie stelt raadsvragen over onveilige verkeerssituatie op Zuid-Schalkwijkerweg

Politiek

HAARLEM De Haarlemse ChristenUnie stelt donderdag in het vragenuur van de raad vragen over de onveilige verkeerssituatie op de Zuid-Schalkwijkerweg. Hier is ter hoogte van nummer 55 onlangs een fietser in de sloot beland en verdronken. Kort daarna is op dezelfde locatie een kind de sloot ingereden, maar die kon worden gered door de ouders. 

De partij stelt dat het talud van de weg ter plaatse extreem stijl is. “De raad heeft al ruim een jaar geleden besloten dat de weg opnieuw ingericht gaat worden tegelijkertijd met het verbeteren van de veiligheid van de waterkering”, zo stelt een woordvoerder van ChristenUnie. “Dit project had voor het college en het waterschap haast. Toch is het al een tijd stil rond het project”. 

Deze week werd bekend dat het project vertraagd is en dat de kaders mogelijk veranderd worden: geen dijkverhoging maar een andere vorm van versterking. De ChristenUnie wil daarom graag van het college weten wat de huidige stand van zaken van de herinrichting van de weg is en of het inderdaad klopt dat het project vertraagd is. 

Verder hoort CU graag van het college wanneer de weg nu aangepakt wordt en wat nu precies de nieuwe denkrichting voor de waterveiligheid van de dijk is. “We hopen dat het college bereid is op de genoemde gevaarlijke locatie snel maatregelen te nemen die de situatie veiliger maken, zodat voorkomen wordt dat verkeersdeelnemers van de weg raken en in de sloot belanden”. 

advertentie