Begrotingsdebat in het teken van terugblikken

15 nov, 09:49 Politiek
Archief
Afbeelding

HAARLEM Het begrotingsdebat van de Haarlemse gemeenteraad stond vorige week met name in het teken van terugblikken op de afgelopen raadsperiode. Het college en de verschillende coalitiepartijen lieten zich daarbij positief uit over de stappen die de afgelopen jaren gemaakt zijn, met name op het gebied van woningbouw en duurzaamheid. De oppositiepartijen toonden zich echter veel kritischer en verweten het college met name een gebrek aan daadkracht op verschillende dossiers.

Jasper Drost (Groenlinks) noemde het afgelopen jaar een ‘jaar van hoop’. Hij doelde daarmee met name op hoop op herstel en minder coronamaatregelen. Daarnaast zei Drost blij te zijn met de beslissing om de Oostersingelgracht aan kant te maken. Dat leverde hem kritiek op vanuit de VVD, omdat het budget daarvoor voor een deel zou worden weggehaald van de herinrichting van het kruispunt van de Ame..

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 aug, 11:30 ‘Prijzengeld’ Schalkwijk aan Zet blijkt goed besteed, project wordt verder geëvalueerd
PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 aug, 09:00 De Groene Stroomboot hoopt weer op oude passagiersniveau te komen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 10:56 De Stookkamer (1): Een betere wereld begint in je eigen buurt
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 06:56 Vergrijzing door groei; wel regionale verschillen
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 1 aug, 16:03 Margriet Blanken: ‘De apps op mijn telefoon staan gesorteerd op kleur’
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 29 jul, 16:52 Bibliotheek Haarlem Centrum nóg gebruiksvriendelijker, ‘Fictie staat gewoon weer op alfabet’