Afbeelding
Eigen Foto

Forum voor Democratie negeert coronamaatregelen tijdens partijbijeenkomst in Haarlem

Politiek

HAARLEM Het Forum voor Democratie zou maandagavond de coronamaatregelen, waar de partij hevig tegen gekant is, genegeerd hebben tijdens een partijbijeenkomst op een 'geheime' locatie in Haarlem. De partij riep leden op om vanaf 18.00 uur 'gewoon lekker te komen borrelen zonder QR-code'.

Het Forum voor Democratie liet zondag via Twitter weten dat er maandag vanaf 18.00 uur een FVD Café in Haarlem zou zijn waarbij gelijkgestemden met elkaar in gesprek konden gaan, gediscussieerd kon worden en waar ervaringen konden worden uitgewisseld. Als speciale gastsprekers werden Statenlid Joyce Vastenhouw en de heer R. Dekker aangekondigd. De bijeenkomst was in eerste instantie alleen toegankelijk voor leden en de exacte locatie waar de bijeenkomst zou plaats vinden, zou later gegeven worden.

De aankondiging van de bijeenkomst kwam ook de Haarlemse politie onder ogen, die hierop op Twitter een oproep deed of iemand bekend was met de locatie van de bijeenkomst. Echter zonder resultaat, getuige een reactie van Forum voor Democratie op Twitter maandagavond. "Jammer dat jullie het niet op tijd konden vinden, het was enorm gezellig! Ook events bijwonen zonder QR-code? Word lid van de grootste vrijheidsbeweging van Nederland!", zo reageerde de partij.

De reacties op Twitter op zowel de bijeenkomst als de oproep van de politie zijn gemengd. "Arresteren die hap!!", zo vindt Eric Scheffers. Ron Peppenster is een totaal andere mening toegedaan. "Wat een zielige oproep. Het vertrouwen in de politie is al historisch laag. Deze tweet bewijst dat dit ook zeer terecht is", zo vindt hij.

advertentie
advertentie