Sibel Ozogul-Ozen
Sibel Ozogul-Ozen Eigen Foto

SP strijdt bij gemeenteraadsverkiezingen voor een beter Haarlem

Politiek

HAARLEM De leden van SP Haarlem hebben dinsdag 4 januari via een online ledenvergadering, goedkeuring verleend aan de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart.

Jan Willem Roosch, voorzitter van de Haarlemse SP, is blij met de lijst: “Het is een mooie combinatie van ervaren en jongere kandidaten. Maar het belangrijkste is dat het allemaal mensen zijn die graag samen willen bouwen aan een beter Haarlem voor iedereen. En dat is hard nodig als we kijken naar onder andere de woningnood, de armoede en het groeiende gevoel van onveiligheid. Het is belangrijk dat de SP in Haarlem het verschil gaat maken voor iedereen, mensen die het minder breed hebben horen daar ook bij. Met ons verkiezingsprogramma wat bijna rond is, onze mensen, leden, vrijwilligers in de buurten en een goede vertegenwoordiging in de gemeenteraad gaat dat zeker lukken. “ 

SP Haarlem is het gehele jaar met vrijwilligers actief in de stad. Zo staan vrijwilligers donderdag op de markt in Haarlem Noord om mensen de petitie te laten ondertekenen: ‘Stop de Wooncrisis’. Op de kieslijst staan als gezegd ervaren en nieuwe SP-actievelingen. Sibel Ozogul-Ozen is na 16 jaar raadslidmaatschap de nieuwe lijsttrekker van de Haarlemse SP bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. 

De huidig fractievoorzitter Anne Feite Bloem doet een stapje terug en staat op nummer 7 van de lijst. Opvallend op de lijst verder zijn Ruud Kuin op plaats 2, onderhandelaar voor de FNV met een behoorlijke staat van dienst. En de 18-jarige kandidaat Isa Roos op 5, al vanaf haar zestiende lid van de SP. En wat te denken van de ondernemers Marja Remesar op plek 3 en Ruud Antonisse op plek 6. 

Op de lijst staan ook drie bekenden uit de landelijke politiek, te weten Tweede Kamerlid Renske Leijten en Eerste Kamerleden Bastiaan van Apeldoorn en Arda Gerkens. Al met al een stevige groep mensen met ervaring en nieuwe energie. Het nieuwe elan zit niet op het pluche in Den Haag, maar bij de SP in Haarlem. 

Meer informatie over de verschillende kandidaten is te vinden op haarlem.sp.nl

advertentie