Afbeelding
Eigen Foto

‘Seksistische’ toiletwagens blijven aan Lepelstraat staan

Politiek

HAARLEM De toiletwagens van Ed Toilet, die volgens Hart voor Haarlem een seksistisch karakter hebben, blijven gewoon aan de Lepelstraat staan. Dat heeft wethouder Eva de Raadt de partij donderdag laten weten in het vragenuur van de raad. 

Volgens Louise van Zetten van Hart voor Haarlem zijn de toiletwagens van Ed Toilet ‘weliswaar vrolijk, maar vooral seksistisch’. “Voor sommige mensen zijn ze zelfs aanstootgevend. Bovendien zijn ze weinig passend naast de trots van Haarlem, de oude Bavo, en bij de historische winkeltjes in de Lepelstraat”, zo vindt Van Zetten. Zij wilde donderdag daarom graag van wethouder Eva de Raadt weten of de openbare toiletwagens, versierd met rondborstige dames en half blote heren, niet beter kunnen worden verplaatst. “Nu ontsieren ze ons historische stadshart”. 

De Raadt liet Van Zetten weten daar weinig voor te voelen. “De toiletten zijn geplaatst om tegemoet te komen aan het winkelend publiek, dat nu geen gebruik meer kan maken van de toiletten in de horeca. De tekeningen die erop staan zijn bedoeld met een knipoog. Deze wagen staan door het hele land en worden naar wij gehoord hebben alom geprezen. Waar het ons echter vooral om te doen is, is dat deze wagens heel hygiënisch zijn en coronaproof. De wagens staan bewust centraal opgesteld in de Lepelstraat, zodat de kooplieden van de zaterdagmarkt er ook gebruik van kunnen maken. Daarnaast staan ze hier niet in het zicht en is er water, stroom en een afvoer aanwezig”. 

Bjorn Warmerdam

advertentie
advertentie