OPZ wil meer Bouwen voor jong en oud: ‘voorrang voor eigen inwoners’

10 feb, 08:12 Politiek
Wijnand Burger
Afbeelding

ZANDVOORT Om meer sociale huur en goedkope koopwoningen te bouwen voor onze inwoners denkt OPZ, Ouderen Partij Zandvoort, een oplossing te hebben. “We kunnen de al gemaakte kosten, bij het ontwikkelen van projecten (bijvoorbeeld bij het Entreegebied en Badhuisplein) afboeken en zo dus de grond goedkoper maken voor de ontwikkeling van woningbouw. Dat gebeurt nu al in beperkte mate, maar dat zou veel meer kunnen. De grond is toch van de gemeente. Hierdoor kunnen wij meer sociale en middeldure huur, maar ook goedkope koopwoningen realiseren,” zegt Peter Kramer, de huidige fractievoorzitter en lijsttrekker van OPZ.

“Bij de toewijzing van sociale huurwoningen en de betaalbare huur en/of koop kunnen we dan meer dan nu het geval is, voorrang verlenen aan onze eigen inwoners. Daarnaast willen we het percentage te bouwen betaalbare huur en/of koopwoningen opvoeren tot 50% bij de projectontwikkeling. We moeten voorkomen dat de woningen als speculatie object worden ingezet. Bij de twee woontorens bij de brandwee..

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Mensen 9 aug, 14:00 De Stookkamer (2): Een betere wereld begint in je eigen buurt
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 aug, 11:30 ‘Prijzengeld’ Schalkwijk aan Zet blijkt goed besteed, project wordt verder geëvalueerd
PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 aug, 09:00 De Groene Stroomboot hoopt weer op oude passagiersniveau te komen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 10:56 De Stookkamer (1): Een betere wereld begint in je eigen buurt
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 06:56 Vergrijzing door groei; wel regionale verschillen
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 1 aug, 16:03 Margriet Blanken: ‘De apps op mijn telefoon staan gesorteerd op kleur’