Afbeelding
Eigen Foto

Levensgroot meepuzzelen op de Grote Markt voor een groenere straat

Politiek

HAARLEM Van een straat volgepakt met auto’s zonder groen en ruimte, naar een weg met bomen, perkjes en speelruimte. Donderdag 10 maart kan iedereen die dit toekomstbeeld wel ziet zitten, een levensgrote puzzel komen bouwen op de Grote Markt. Met deze actie zet milieuorganisatie Natuur & Milieu het belang van autodelen en andere oplossingen voor mobiliteit op de kaart voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart.

Door groei van steden, luchtvervuiling en klimaatverandering, is het nodig om te kijken hoe de stad bereikbaar kan blijven. Een van de oplossingen is gebruik te gaan maken van elektrische deelauto’s. “Eigen auto’s staan zo’n 95 procent van de tijd stil, maar nemen wel ontzettend veel ruimte in. Met één deelauto kunnen wel tien eigen auto’s vervangen worden. Dat levert ontzettend veel ruimte op voor onder meer groen, speelplaatsen en fietsen”, licht Peter Soonius, projectleider Mobiliteit van Natuur & Milieu toe.

Natuur & Milieu laat donderdag 10 maart samen met MyWheels zien hoe een autoluwe stad eruit kan zien. “Door via een levensgrote puzzel te laten zien welke mogelijkheden een autoluwe stad geeft, willen we mensen enthousiast maken voor onder meer autodelen. Het helpt als je bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart stemt op een partij die hier ook oog voor heeft”, aldus Soonius.

Iedereen die mee wil praten en denken over het onderwerp autodelen en een groenere stad, inclusief gemeenteraadsleden, is 10 maart tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom op de Grote Markt. 

advertentie