Jos Wienen spreekt Hans Hirs toe bij zijn afscheid als voorzitter van wijkraad Boerhaavewijk.
Jos Wienen spreekt Hans Hirs toe bij zijn afscheid als voorzitter van wijkraad Boerhaavewijk. Marilou den Outer

Verkiezingsdebat in De Pletterij over de wijkraden

Politiek

HAARLEM In de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart, organiseert de Pletterij een serie debatten. Ieder debat staat in het teken van een ander thema waarvoor de Pletterij geregeld samenwerkt met Haarlemse organisaties. Woensdag 9 maart staat er vanaf 20.00 uur een debat op het programma over de Haarlemse wijkraden en de nieuwe democratie. 

De wijkraden in Haarlem bestaan ruim 50 jaar. Deze vorm van burgerparticipatie heeft gezelschap gekregen van de Nieuwe Democratie waarbij gelote vertegenwoordigers uit een wijk of buurt een advies geven over een onderwerp. In een reeks artikelen in het Haarlems Weekblad beschreef journalist Marilou den Outer de manier van werken van de wijkraden en hun problemen. Zelf lieten de wijkraden een manifest het licht zien, waarin ze een betere positie ten opzichte van de gemeente bepleiten. In het debat in de Pletterij wordt de politieke partijen gevraagd naar hun visie op de wijkraden anno 2022. Marilou den Outer geeft een korte inleiding op basis van haar onderzoek. Dit onderzoek is tot stand gekomen met steun van het Haarlems Media Fonds.

De bijeenkomst in De Pletterij (Lange Herenvest 122) begint met kort gesprek van Den Outer over de inhoud van de serie in het Haarlems Weekblad, daarna houdt Thea de Roos, voorzitter van de wijkraad Vondelkwartier een 3 minuten pitch over een toekomstbeeld van wijkraden in Haarlem, en tot slot gaan de politieke partijen in debat aan de hand van drie stellingen.

De bijeenkomst is gratis bij te wonen of live te volgen via de homepage van de website, de Facebook-pagina of het Youtube-kanaal van De Pletterij. Na afloop is het debat terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

advertentie