D66 zwengelt discussie aan over aanbestedingen en gender

14 mrt, 10:00 Politiek
Eigen Foto
Afbeelding

HAARLEM De Haarlemse fractie van D66 heeft donderdag tijdens de vergadering van de commissie bestuur van de Haarlemse gemeenteraad een debat gestart over de aanbestedingen van de gemeente. Thessa van der Windt (D66) lichtte toe dat de manier waarop de gemeente de afgelopen jaren met aanbestedingen is omgegaan, mogelijk een vorm van genderongelijkheid heeft veroorzaakt omdat er vaker geld gaat naar projecten die onbedoeld vooral jongens en mannen ten goede komen, en minder vaak meisjes.

D66 stelde daarom een aantal artikel 38 vragen over ‘genderneutrale aanbestedingen’, maar effectief betekende dat dat de partij informeerde met name naar een eventueel institutioneel seksistisch effect van de wijze waarop de gemeente aanbestedingen doet. Van der Windt noemde als voorbeeld dat budget voor sport vaker naar zaken gaat waar vooral jongens interesse in hebben, zoals voetbal, en mind..

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Mensen 9 aug, 14:00 De Stookkamer (2): Een betere wereld begint in je eigen buurt
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 aug, 11:30 ‘Prijzengeld’ Schalkwijk aan Zet blijkt goed besteed, project wordt verder geëvalueerd
PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 aug, 09:00 De Groene Stroomboot hoopt weer op oude passagiersniveau te komen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 10:56 De Stookkamer (1): Een betere wereld begint in je eigen buurt
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 06:56 Vergrijzing door groei; wel regionale verschillen
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 1 aug, 16:03 Margriet Blanken: ‘De apps op mijn telefoon staan gesorteerd op kleur’