Afbeelding
Eigen Foto

Protestactie tegen racisme in de raad, raadsleden wordt gevraagd blijk van afkeuring te geven

Politiek

HAARLEM Woensdag 30 maart wordt om 19.30 uur de nieuwe gemeenteraad van Haarlem geïnstalleerd. Een aantal Haarlemse instanties, waaronder Extinction Rebellion, grijpt dat moment aan om voor het stadhuis een protestgeluid tegen het installeren van racisme en fascisme in de nieuwe gemeenteraad te laten horen. “We zullen door middel van ons geluid, onze speech, onze banner en protestborden aangeven in welke mensonterende situatie we ons bevinden”, zo laat de organisatie weten.

Het is de organisatie te doen om de twee raadsleden van BVNL en FvD die 30 maart worden geïnstalleerd. De overige Haarlemse raadsleden wordt opgeroepen om een blijk van afkeuring hierover te geven. Bij de installatie van het raadslid Wim Elshout van de Centrum Democraten in de gemeenteraad van Haarlem in 1990 keerde PvdA-raadslid Ab van Schooten zijn rug af van het raadslid van de CD. Er had toen ook een geluidsdemonstratie plaats.

Zondag 13 maart vond onder andere in Haarlem al de landelijke demonstratie ‘Geen racisme en fascisme in de raad’ van het landelijk Platform Stop Racisme plaats. In Haarlem demonstreerden toen zo’n vijftig Haarlemmers twee uur lang voor het stadhuis tegen racisme en fascisme in de raad. De landelijke oproeptekst voor deze actie is ondertekend door onder andere deActiepartij, BIJ1 Haarlem, Extinction Rebellion Haarlem en GroenLinks Haarlem. 

Kijk ook op: https://www.platformstopracisme.nl

advertentie