Afbeelding
Eigen Foto

Gemeente Bloemendaal huurt Overveens verzorgingstehuis voor huisvesting statushouders en jongeren

Politiek

OVERVEEN De Bloemendaalse raad heeft dinsdag in een extra raadsvergadering besloten dat de gemeente Bloemendaal het voormalig verzorgingshuis Oldenhove in Overveen voor 10 jaar gaat huren om gefaseerd 150 personen in het pand te huisvesten. Het gaat daarbij om maximaal 90 statushouders, aangevuld met andere doelgroepen met een urgente huisvestingsvraag, zoals Bloemendaalse jongeren. 

Voordat Oldenhove klaar is voor bewoning worden de woonunits en gemeenschappelijke ruimtes opgeknapt en vindt er een opfrisbeurt van de buitenruimte plaats. De buurt wordt uitgenodigd mee te denken over onderwerpen waarop participatie mogelijk is. Die onderwerpen zijn: invulling van de buitenruimte en meedenken over hoe Oldenhove prettig en veilig kan worden ingepast in de leefomgeving. Het participatietraject met de omwonenden start in juni, evenals noodzakelijke bouwwerkzaamheden.

Na de zomervakantie kunnen de eerste bewoners hun nieuwe huis betrekken. Met het besluit is volgens burgemeester Elbert Roest langjarig de huisvesting van statushouders in de gemeente Bloemendaal geregeld. “Die oplossing was nodig omdat het rijk gemeenten verplicht om vastgestelde aantallen statushouders te huisvesten en de tijdelijke opvanglocatie in Dennenheuvel eind dit jaar sluit zo laat hij weten. 

Roest zegt blij te zijn dat ‘de kogel nu eindelijk door de kerk is. “Zoals zo vaak in de samenleving en politiek kent het plan voor- en regenstanders. Maar ik vind het als burgemeester belangrijk dat er na een lange discussie tenslotte duidelijkheid is. Nu gaat het er om dat de gelederen zich sluiten, het gebouw een levendig centrum in de buurt wordt en de groene omgeving een kwaliteitsimpuls krijgt zodat deze ontwikkeling -net als in het verleden bij Dennenheuvel is gebeurd- draagvlak in de buurt krijgt. Zelf zou ik het een aanwinst vinden als in de toekomst de fontein weer fier zou spuiten in de vijver. In mijn beleving hoort die bij de trots op Bloemendaal”.

advertentie