Afbeelding
Laurens Bosch

Gemeente pakt probleem met grof vuil op Voortingsplantsoen aan

Politiek

HAARLEM De gemeente Haarlem gaat binnenkort in gesprek met Spaarnelanden om ervoor te zorgen dat rondslingerend grof vuil in het Voortingsplantsoen voortaan nog beter en sneller wordt opgehaald. Daarmee moet voorkomen worden dat het bijvoorbeeld in brand wordt gestoken, zoals in het verleden nogal eens gebeurde. Dat heeft wethouder Berkhout donderdag laten weten in antwoord op vragen van Jouw Haarlem. 

Vorige week was er een bewonersbijeenkomst op het Voortingplantsoen. De bewoners lieten hier weten blij te zijn met het opgeknapte plantsoen, maar volgens Jouw Haarlem waren er ook nog de nodige zorgen onder de bewoners. Zo werd in het verleden grof vuil dat verkeerd was aangeboden en op straat bleef liggen, naar het plantsoen of de omliggende steegjes gesleept en in brand gestoken. Jouw Haarlem wilde donderdag in het vragenuur van de raad daarom van wethouder Berkhout weten of het college bereid is er zorg voor te dragen dat grof vuil op en rond het Voortingplantsoen bij melding meteen opgeruimd wordt, zodat het risico op calamiteiten vermindert.

Wethouder Berkhout liet raadslid Moussa Aynan, die de vraag stelde, weten dat er over het algemeen al snel gereageerd wordt door Spaarnelanden. “Als er een melding wordt gemaakt van overlast van grof vuil wordt in de regel binnen 24 uur door Spaarnelanden actie ondernomen. Maar ik zal binnenkort in gesprek gaan met handhaving, bewoners, Spaarnelanden en de gebiedsverbinder om te kijken hoe we nog beter kunnen voorkomen dat grof vuil op straat terecht komt”.

advertentie