Afbeelding
Foto: NieuwsFoto.nl

Geen verband tussen reeks autobranden in Haarlem

Politiek

HAARLEM Volgens de politie is er geen verband tussen de reeks autobranden die de afgelopen tijd in Haarlem plaats hebben gevonden. Dit heeft wethouder Berkhout donderdag laten weten in antwoord op een vraag van Trots Haarlem.

Het is een bekend probleem in Haarlem, met enige regelmaat worden er auto’s in brand gestoken. Dat gebeurde ook afgelopen week weer een aantal keer en daarom wilde raadslid Sander van den Raad van Trots Haarlem donderdag in het vragenuur van de raad graag van het college weten wanneer en hoe de burgemeester deze terreur nu eens daadkrachtig gaat aanpakken.

Burgemeester Wienen was zelf niet bij het vragenuur aanwezig, maar volgens wethouder Berkhout gaat het bij de autobranden om een complex probleem. “Volgens de Haarlemse politie is er geen verband tussen de reeks autobranden. Er is geen stelselmatigheid geconstateerd en er is nu nog geen zicht op de daders. Het aanpakken van autobranden is complex; er wordt altijd onderzoek gedaan maar het bewijs is vaak lastig te vinden. De politie doet wel buurtonderzoeken en kijkt of er camerabeelden beschikbaar zijn, maar uit het onderzoek van de politie is gebleken dat er meerdere oorzaken kunnen zijn, waaronder technische storingen. De burgemeester bespreekt dit altijd al in zijn gesprekken met de politie”.

advertentie