Afbeelding
Ad Timmers

COC Kennemerland blij met Haarlemse diversiteits-wethouder: ‘positief signaal naar de regenbooggemeenschap’

Politiek

HAARLEM Hoewel niet iedereen zich kan vinden in de nieuwe coalitie en de plannen die zij hebben, geldt dat zeker niet voor COC Kennemerland. De organisatie die opkomt voor de LHBTI+ gemeenschap is uiterst tevreden met het nieuwe coalitieakkoord. Het plan is om jaarlijks 100.000 euro uit te trekken om diversiteit en inclusie te bevorderen en er komt zelfs een diversiteits-wethouder. 

Haarlem is al tien jaar regenboogstad en wil dat ook blijven, zegt de coalitie gevormd door PvdA, Groenlinks, D66, CDA en de Actiepartij. In die tien jaar is veel bereikt, maar het kan zeker nog een stuk beter, zo vindt het COC. Daarom de organisatie blij te zien dat de Haarlemse coalitie stevig inzet op een diverse en inclusieve stad. 

Diversiteit en inclusiviteit vragen volgens COC Kennemerland zowel beleidsmatige als financiële ondersteuning vanuit de gemeente. “Het is goed te zien dat dit verankerd is in het Haarlemse coalitieakkoord. LHBTI+-ers hebben recht op een veilig bestaan waarin ze de ruimte kunnen nemen hun leven zo te leiden als ze willen. Dat de coalitie dat erkent en ondersteunt is belangrijk”, aldus Jos Ahlers, voorzitter van COC Kennemerland .

COC Kennemerland is dan ook blij met de portefeuille ‘diversiteit en inclusie’, die door wethouder Eva de Raadt (CDA) beheerd zal worden. Deze duidelijke beleidsopdracht met een budget van een ton per jaar maakt Haarlem een voorloper op het gebied van LHBTI+-beleid in de regio Kennemerland. “Via het Haarlemse regenboogoverleg gaan we graag het gesprek aan met deze nieuwe wethouder”, aldus Ahlers.

De nadruk die in het coalitieakkoord ligt op veilige en inclusieve scholen ligt in lijn met de voorlichtingslessen die COC Kennemerland al jaren verzorgt binnen het onderwijs in de regio. Samen met Bureau Discriminatiezaken Kennemerland ondersteunt het COC ook de GSA’s die op bijna alle middelbare scholen actief zijn.

Ahlers besluit: “Haarlem doet het goed en dat stemt tot tevredenheid. Het expliciet opnemen van LHBTI+-beleid in een coalitieakkoord is een krachtig positief signaal naar de regenbooggemeenschap. Haarlem loopt hiermee voorop in de regio en daarmee feliciteren we de stad”.

advertentie
advertentie