Muggenbos moet voor groener Schalkwijk zorgen, iedere Haarlemmer kan eigen boompje planten

29 jun, 16:28 Politiek
Archief
Afbeelding

HAARLEM Het Haarlemse college is positief over het voorstel van GroenLinks en de Actiepartij om een ‘Muggenbos’ in Haarlem aan te leggen. Daarom heeft het college voorgesteld het initiatief te koppelen aan het Groenbeleidsplan 2022-2030 dat na het zomerreces door de gemeenteraad behandeld wordt. Op die manier kan het Muggenbos snel van de grond komen. 

De naam ‘Muggenbos’ verwijst naar het feit dat Haarlemmers de geuzennaam ‘Muggen’ hebben. “Het doel is vanzelfsprekend niet het aantal muggen in de stad te vergroten, maar een Klimaatbos of Klimaatpark te realiseren”, aldus het college. In februari werd voor de realisatie van een dergelijk bos een initiatiefvoorstel ingediend door GroenLinks en de Actiepartij. Ook werden op 12 maart drie vier b..

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 aug, 11:30 ‘Prijzengeld’ Schalkwijk aan Zet blijkt goed besteed, project wordt verder geëvalueerd
PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 aug, 09:00 De Groene Stroomboot hoopt weer op oude passagiersniveau te komen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 10:56 De Stookkamer (1): Een betere wereld begint in je eigen buurt
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 06:56 Vergrijzing door groei; wel regionale verschillen
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 1 aug, 16:03 Margriet Blanken: ‘De apps op mijn telefoon staan gesorteerd op kleur’
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 29 jul, 16:52 Bibliotheek Haarlem Centrum nóg gebruiksvriendelijker, ‘Fictie staat gewoon weer op alfabet’