Raad akkoord met onderzoek naar vier mogelijke locaties voor woonwagens

4 jul, 10:37 Politiek
Gemeente Leusden
Afbeelding

HAARLEM De gemeenteraad is woensdagavond akkoord gegaan met het voorstel om verder onderzoek te gaan doen naar vier mogelijke locaties waar standplaatsen voor woonwagens zouden kunnen gaan komen. Het zou voor het eerst zijn dat Haarlem nieuwe standplaatsen realiseert, nadat er jarenlang landelijk een uitsterfbeleid is gezocht. Toch is er nog flinke onenigheid tussen de partijen. Veel fracties willen meer verschillende locaties onderzoeken. Groenlinks stelde juist voor om in ieder geval de ecoring en pluktuinen te behouden.

Volgens Jasper Drost is het goed dat er eindelijk een plan ligt om de ruimte voor woonwagens uit te breiden, maar zijn partij diende wel een motie in om de pluktuin en ecoring te laten zitten waar ze nu zitten. Zijn partij wil daarom dat er in heel Spaarnepark wordt gekeken naar een mogelijke locatie. De PvdD vroeg zich af waarom Groenlinks wel bereid is naar andere groene locaties te kijken. “..

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 aug, 11:30 ‘Prijzengeld’ Schalkwijk aan Zet blijkt goed besteed, project wordt verder geëvalueerd
PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 aug, 09:00 De Groene Stroomboot hoopt weer op oude passagiersniveau te komen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 10:56 De Stookkamer (1): Een betere wereld begint in je eigen buurt
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 06:56 Vergrijzing door groei; wel regionale verschillen
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 1 aug, 16:03 Margriet Blanken: ‘De apps op mijn telefoon staan gesorteerd op kleur’
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 29 jul, 16:52 Bibliotheek Haarlem Centrum nóg gebruiksvriendelijker, ‘Fictie staat gewoon weer op alfabet’