Afbeelding
Eigen Foto

Jouw Haarlem: doe wat aan te snelle elektrische fietsen in Korte Houtstraat

Politiek

HAARLEM Jouw Haarlem stelt donderdag in het vragenuur van de raad de verkeersveiligheid in de Korte Houtstraat aan de orde. Volgens de partij wordt in die straat vooral door elektrische fietsen veel te hard gereden, hetgeen voor onveilige situaties zorgt. 

Om ervoor te zorgen dat het verkeer, waaronder de elektrische fietsen, niet meer te hard kunnen rijden, hebben de buurtbewoners enige tijd terug een bloembak op straat geplaatst. De handhaving heeft de bewoners echter te kennen gegeven dat de bloembak weggehaald dient te worden, hetgeen de bewoners inmiddels gedaan hebben. 

“Tegelijkertijd hebben de bewoners ook aangegeven dat ze graag met de gemeente in gesprek willen gaan om de situatie in de straat veiliger te krijgen”, zo laat Moussa Aynan van Jouw Haarlem weten. “Wij willen daarom graag van het college weten of de gemeente bereid is in overleg met de bewoners aan de Korte Houtstraat te treden om te kijken wat er gedaan kan worden om de snelheid van vooral elektrische fietsen te beperken”.

advertentie
advertentie