ChristenUnie vraagt opnieuw aandacht voor penibele situatie van ‘De Huisarts’

21 sep, 16:14 Politiek
Archief
Afbeelding

HAARLEM Landelijk hebben veel huisartsen problemen bij het vinden van geschikte huisvesting voor hun praktijk. Ook in Haarlem speelt dit probleem, bijvoorbeeld voor ‘De Huisarts’. Deze praktijk is nu gevestigd op een tijdelijke locatie aan de Planetenlaan, maar moet spoedig verhuizen. Een vervangende locatie vinden lukt echter niet, mede omdat de gemeente niet mee zou werken. Hierover stelde de Haarlemse ChristenUnie in mei al vragen aan het college. Maar ondanks de toezegging van het college om te zoeken naar een oplossing, zit er weinig schot in de zaak. Reden voor de ChristenUnie om donderdag opnieuw vragen aan het college te stellen in het vragenuur van de raad. 

Sinds 2014 wordt al naar een locatie gezocht voor huisartsenpraktijk ‘De Huisarts’, die al weer meer dan drie jaar in een noodgebouw zit in de Orionzone. De tijdelijke sporthal aan de Planetenlaan is reeds enige tijd gesloopt, maar de tijdelijke huisvesting van De Huisarts op hetzelfde terrein is er nog steeds gevestigd. In het voorjaar kwam de Haarlemse ChristenUnie al ter ore dat voor deze hu..

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Overig 9 uur geleden COV Haarlem zingt aangrijpende Stabat Matar, ‘Het is zo mooi, ik kan de muziek bijna dromen’
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 okt, 12:30 Personeel niet te vinden, maar toch duizenden werklozen: hoe dan?
PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 okt, 11:30 Leefstraat voor herhaling vatbaar, ‘We kregen positieve feedback van toeristen’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 3 okt, 11:24 Raadscommissie bezorgd over Haarlemmers die buiten de boot vallen bij energietoeslag
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 okt, 11:02 Iedere week staan Yvonne en Sandra trouw aan het water, SVZ viert 90-jarige jubileum met feest voor de vrijwilligers
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 1 okt, 15:50 Hans Cordemeijer: ‘Ik heb het vak geleerd van beroemde worstenmakers uit de hele wereld’