Afbeelding
google maps

College wil parkeertarieven in centrum Schalkwijk verhogen

Politiek

HAARLEM Het Haarlemse college wil de parkeertarieven in het centrum van Schalkwijk verhogen. Het gaat echter niet om grote bedragen. Het idee is om het tarief te verhogen van 1,10 naar 1,20 euro per uur. Dit tarief gaat zowel gelden voor de parkeergarage als de straten waar nu al betaald moet worden.

Vorig jaar is een nieuwe parkeergarage aan de Floridastraat geopend. Omdat de bouw van de parkeergarage voor meer kosten zorgt, heeft het college nu voorgesteld om de parkeertarieven te verhogen om de parkeerexploitatie kostendekkend te houden. Omdat het in het belang is van de concurrentiepositie van het Schalkwijkse centrum, is het uitgangspunt namelijk dat er geen winst gemaakt dient te worden op het parkeergeld.

De gemeente heeft goed gekeken naar de tarieven in vergelijkbare winkelcentra in de omgeving en heeft het voorstel gedaan om de parkeertarieven in Schalkwijk te verhogen van 1,10 naar 1,20 euro per uur. De huidige kortingsperiode, waarbij de eerste drie uur voor 60 cent per uur geparkeerd kan worden, komt te vervallen. Verder worden de reguleringstijden en betaaltijden verruimd. 

De intentie van het college is om de verhoging 1 november in te laten gaan. Eerst moet de raad zich echter nog over het voorstel buigen. 

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie