Afbeelding
Eigen Foto

Haarlemse politiek wil zekerheid over heropening Slachthuis

Politiek

HAARLEM Cultureel Centrum Slachthuis gaat 14 oktober weer open voor een nieuw seizoen, althans als het goed is. De vergunningen zijn namelijk nog niet rond en dat zou nog wel eens roet in het eten kunnen gooien. Daarom willen de Actiepartij, PvdA, GroenLinks, D66 en CDA donderdag in het vragenuur van de raad van het college weten of zij kan garanderen dat het Slachthuis op de geplande datum open kan gaan. 

Makersplek Slachthuis, met een podium, oefenruimtes, geluidsstudio en restaurant, heeft zich midden in coronatijd ontwikkeld tot een bruisende uitgaansplek waar de jeugd graag heengaat. In de zomermaanden was Slachthuis gesloten, maar als alles goed gaat, gaan de deuren 14 oktober weer open. Althans, als de vergunningen rond komen, want een vaste vergunning is er niet. Danny van Leeuwen van de Actiepartij legt uit: “In het kader van de placemaking heeft Slachthuis op grond van een ‘gentlemen’s agreement’ afgelopen jaren haar programmering kunnen realiseren. In de praktijk betekende dit dat Slachthuis tweewekelijks een evenementenvergunning en horecavergunning moest aanvragen, de zogeheten omgekeerde vergunning”.

De vijf Haarlemse partijen vinden dit een onwenselijke situatie en zien graag dat er een vaste vergunning komt die ook in de nacht geldig is. Immers het nachtleven in Haarlem kan wel een boost gebruiken en Slachthuis wil daar graag een bijdrage aan leveren. Met de vergunning die er nu is, lichte horeca, is dat niet mogelijk.

Overigens ligt Slachthuis ook in de clinch met de gemeente Haarlem over het beleid van de oefenruimtes. Slachthuis wil graag ruimtes kunnen verhuren aan muzikanten die van buiten Haarlem komen, maar de gemeente Haarlem is van mening dat Slachthuis een plek is voor vooral Haarlemse muziek. 

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie