Wethouder De Raadt: ‘Overleg met verhuurder De Kolk is niet nodig’

28 oktober 2022 om 19:58 Politiek Eigen Foto
Afbeelding

HAARLEM Wethouder Eva de Raadt acht een overleg met de leden van kunstcentrum De Kolk en de verhuurder van het pand aan de Westkolk, waar het centrum gevestigd is, niet nodig. Dit heeft ze donderdag in het vragenuur van de raad laten weten. Naar aanleiding van een artikel in het Haarlems Weekblad over de zorgwekkende situatie waarin het Spaarndamse kunstcentrum zich bevindt, wilde de Actiepartij van de wethouder weten of zij bereid is op korte termijn een gesprek aan te gaan om de toekomst van De Kolk te garanderen. 

SOMBERE TOEKOMST Kunstcentrum De Kolk, al vanaf 2007 een vaste waarde in Spaarndam en draaiend op vrijwilligers, is een plek waar kunstenaars graag exposeren. Ook heel wat Haarlemse kunstenaars komen er graag. Jaren zat de galerie antikraak, maar toen de gemeente het vorig jaar aan een vastgoedbeheer bedrijf verkocht, ging De Kolk terug naar d..

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Overig 1 nov. 2022, 14:33 Verbruiksplafond rekent voor velen niet af met hoge energierekening, Haarlemmers gebruiken teveel gas
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 31 okt. 2022, 12:37 Raadscommissie vraagt om meer mogelijkheden om energiearmoede te bestrijden
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 31 okt. 2022, 10:52 Haarlems nachtleven heeft nieuwe impuls nodig
PREMIUM
Afbeelding
Winkels 30 okt. 2022, 16:16 Wick Alphenaar viert bijzonder jubileum, 70 jaar lang in de familiezaak
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 29 okt. 2022, 15:45 Ludo van der Winkel: ‘Onze zoon van 4 spreekt na vier maanden al beter Duits dan wij’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 28 okt. 2022, 19:58 Wethouder De Raadt: ‘Overleg met verhuurder De Kolk is niet nodig’