Raadscommissie vraagt om meer mogelijkheden om energiearmoede te bestrijden

31 oktober 2022 om 12:37 Politiek Ton Dijkstra
Afbeelding

HAARLEM Verschillende leden van de commissie samenleving hebben het college donderdag gevraagd om meer mogelijkheden te onderzoeken om energiearmoede in Haarlem tegen te gaan. De commissie vergaderde over de huidige aanpak die het college heeft voorgesteld om de energiearmoede in Haarlem tegen te gaan. De burgemeester en wethouders gaven daarvan namelijk al aan dat waarschijnlijk niet alle Haarlemmers die worden geraakt door de hoge energieprijzen met het huidige pakket van maatregelen zullen worden geholpen.

Zo vroeg bijvoorbeeld de Christenunie specifiek naar de situatie van Haarlemse studenten. Het Rijksbeleid heeft studenten namelijk tot op heden uitgesloten van maatregelen om energiearmoede tegen te gaan, en hebben wel last van de groeiende kosten. Els Booms wilde weten hoe lang Haarlemse studenten nog moeten wachten op duidelijkheid vanuit het ..

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Overig 1 nov, 14:33 Verbruiksplafond rekent voor velen niet af met hoge energierekening, Haarlemmers gebruiken teveel gas
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 31 okt, 12:37 Raadscommissie vraagt om meer mogelijkheden om energiearmoede te bestrijden
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 31 okt, 10:52 Haarlems nachtleven heeft nieuwe impuls nodig
PREMIUM
Afbeelding
Winkels 30 okt, 16:16 Wick Alphenaar viert bijzonder jubileum, 70 jaar lang in de familiezaak
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 29 okt, 15:45 Ludo van der Winkel: ‘Onze zoon van 4 spreekt na vier maanden al beter Duits dan wij’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 28 okt, 19:58 Wethouder De Raadt: ‘Overleg met verhuurder De Kolk is niet nodig’