Afbeelding
Eigen Foto

Seksclubschutter Joi L. krijgt geen locatieverbod voor Haarlem

Rechtbank

HAARLEM De rechtbank in Haarlem heeft gisteren bepaald dat de 56-jarige Joi L. geen locatieverbod krijgt opgelegd voor Haarlem en Gouda. Nabestaanden va de vier slachtoffers van de schietpartij in Club Esther in 2000 hadden hier twee weken geleden om verzocht. Tevens werd gisteren bepaald dat de tbs van L. met een jaar verlengd wordt. 

Joi L., de portier van Club Esther, schoot samen met Martin van de P. in 2000 vier bezoekers van de seksclub in de Kloosterstraat dood. L. werd hiervoor veroordeeld tot tien jaar cel met tbs, Van de P. kreeg vijftien jaar cel opgelegd, zonder tbs. Martin van de P. kwam na het uitzitten van twee derde van zijn straf vrij. Joi L. heeft nog steeds tbs, maar al vier jaar met voorwaarden.

Nabestaanden van de slachtoffers die bij de schietpartij in de seksclub vielen, verzochten de rechter twee weken terug opnieuw om een locatieverbod voor L. voor heel Haarlem en Gouda in te stellen. Volgens de officier van justitie zou dit voor de nabestaanden verzachtend werken. Een dergelijk verzoek werd vorig jaar ook al gedaan, maar werd toen afgewezen omdat het onvoldoende onderbouwd was. De rechter heeft gisteren laten weten begrip te hebben voor het verzoek van de nabestaanden, maar een verbod niet nodig te vinden. Volgens de reclassering houdt houdt de in Brabant woonachtige L. zich bij zijn verlof altijd aan de afspraken en bezoekt hij beide steden niet. L. zelf heeft daarnaast zelf ook laten weten ‘totaal geen behoefte te hebben’ om de steden te bezoeken. 

De rechtbank heeft de tbs van L. wel met een jaar verlengd, een besluit waar L. zich in kan vinden. 

advertentie
advertentie