Afbeelding
Archief | pixabay

Haarlemse oud-profvoetballer Radjin de Haan verdachte in drugszaak

Rechtbank

HAARLEM Volgens het Algemeen Dagblad is de Haarlemse oud-profvoetballer Radjin de Haan verdachte in een drugszaak. Ook een 23-jarige Haarlemmer is verdachte in deze zaak. Volgende week vrijdag is er een pro-formazitting bij de rechtbank in Den Bosch. De zaak tegen de Haarlemmers wordt nog niet inhoudelijk behandeld. 

De 52-jarige Radjin de Haan is een voormalige Nederlandse voetballer van Surinaamse afkomst. In zijn profcarrière kwam de Haan uit voor Telstar en Eindhoven. Verder speelde hij bij de amateurs nog voor RCH, FC Lisse, Holland in Utrecht en Koninklijke HFC in Haarlem, waar hij na zijn actieve loopbaan ook twee jaar trainer was.

De Haan maakte in 1989, als jongste lid (19), deel uit van het Kleurrijk Elftal dat verongelukte in de SLM-ramp bij Zanderij in Paramaribo. Hij werd op de ochtend van 7 juni 1989 wakker tussen de lijken in de jungle nabij Zanderij en heeft zichzelf met een klein kind op de arm, uiteindelijk in veiligheid weten te brengen. Radjin was de enige van de zeventien Kleurrijke spelers aan boord van lijn PY 764 die uiteindelijk weer op de voetbalvelden terug zou keren.
Zeven maanden na de ramp, maakte hij zijn rentree in de derby tegen AZ. Zijn oude niveau heeft hij echter nooit meer weten te halen.

Na zijn voetbalcarrière werd De Haan trainer bij diverse clubs. In mei 2007 werd hij door het Haarlems Dagblad nog verkozen tot trainer van het jaar 2006/07 en in 2008 idem van het jaar 2007/08. Dit seizoen stond hij bij het Haarlemse HYS voor de groep van het zaterdagteam. Bij Geel-Wit in Haarlem-West was hij trainer-coach van het eerste zondagteam.

advertentie