Afbeelding
Archief

Haarlemse oud-profvoetballer Radijn de Haan wordt vrijgelaten vanwege aanstelling voetbalclub Geel Wit

Rechtbank

HAARLEM Oud-profvoetballer Radjin de Haan mag van de rechtbank in Den Bosch op 12 januari de cel uit. Hij werd in september opgepakt op verdenking van de handel in onder meer ketamine, MDMA en cocaïne.

De Haan zou andere mannen hebben geholpen bij het versturen van drugs in postpakketten. Ook werden drugs in zijn woning opgeslagen. Officieel gaat het om het voorbereiden, bezitten en verkopen van drugs en de overtreding van de geneesmiddelenwet.

Zelf zei hij bij de rechtbank: “Ik hoop dat dit de laatste keer is dat ik hier zit.” Volgens zijn advocaat Esther Vroegh was hij vooral “naïef” geweest en zou de oud-profvoetballer niet veel meer hebben gedaan dat wat “hand- en spandiensten”.

Een van de redenen om De H. vrij te laten is zijn aanstelling als trainer bij voetbalclub Geel Wit uit Haarlem. “De doorslag is de brief van de voorzitter dat u nuttig en nodig bent bij de club en dat uw baan wordt opgezegd als u na de winterstop nog langer blijft vastzitten.” De oud-voetballer is al langer aan de Haarlemse club verbonden, in april dit jaar verlengden zij al de samenwerking voor het toen komende voetbalseizoen.

De 52-jarige Radjin de Haan is een voormalige Nederlandse voetballer van Surinaamse afkomst. In zijn profcarrière kwam de Haan uit voor Telstar en Eindhoven. Verder speelde hij bij de amateurs nog voor RCH, FC Lisse, Holland in Utrecht en Koninklijke HFC in Haarlem, waar hij na zijn actieve loopbaan ook twee jaar trainer was. Hij was een van de elf mensen die in 1989 de SLM-vliegtuigramp in Suriname overleefde. Hij zat in het toestel samen met andere voetballers van het Kleurrijk Elftal dat in Suriname zou gaan voetballen.

advertentie