Afbeelding
Eigen Foto

17-Jarige Haarlemmer voor rechter voor mogelijk homo-gerelateerd geweld op station Zandvoort

Rechtbank

HAARLEM Elf maanden na een ernstige mishandeling op station Zandvoort, die mogelijk homo-gerelateerd was, komt een inmiddels 17-jarige Haarlemmer 17 januari voor dit vergrijp voor de rechter. De zitting vindt achter gesloten deuren plaats. 

Zaterdag 20 februari 2020 werd een 32-jarige man uit Amsterdam zwaar mishandeld door voor hem vier onbekende jongemannen op het station van Zandvoort. Rond 20.25 uur stapte hij samen met een vriend het station op en nam plaats in het glazen wachtlokaal. Tegenover hen zaten vier jongemannen die het slachtoffer later flink toetakelden.

Een vermoedelijke woordenwisseling tussen de twee vrienden en het jonge viertal ontaardde in duwen en trekken, over en weer. De vier jongens liepen op enig moment weg van de twee mannen, maar al snel daarna volgde toch weer een onderlinge confrontatie. Wanneer het latere slachtoffer één van de jongens vastpakt en hem een duw geeft, gaat het mis: twee jongens geven hem een vuistslag in zijn gezicht. Een derde pakt hem vast en werkt hem naar de grond. Eenmaal op de grond, wordt de Amsterdammer door alle vier de jongens geslagen en geschopt. De vriend probeert één van hen weg te trekken, terwijl er ter hoogte van zijn gezicht een hoge trap wordt uitgedeeld.

Het slachtoffer lag enige tijd bewusteloos op de grond en het viertal ging er vandoor in de richting van het Witte Veld. In het ziekenhuis blijkt dat de Amsterdammer meerdere breuken heeft opgelopen, dat hij geopereerd moet worden en dat hij zeker zes weken niet kan lopen.

Al snel werd een destijds 16-jarige Haarlemmer aangehouden voor de mishandeling. Van de andere drie daders werden beelden vrijgegeven, echter zonder resultaat. Het is nog altijd niet bekend wie de andere drie daders zijn. De jongens worden nog steeds gezocht

Wat uiteindelijk de aanleiding is geweest van de verschillende woordenwisselingen, (fysieke) confrontaties en het ernstige geweld, is nog altijd niet duidelijk. Het kan mogelijk gaan om homo-gerelateerd geweld. Het slachtoffer verklaart dat dit een mogelijkheid is, omdat hij homoseksueel is en denkt te herinneren dat het viertal kwetsbare opmerkingen over zijn geaardheid heeft gemaakt.

advertentie