Afbeelding
Pixabay

Overval met zwaard op bakkerij levert verwarde man half jaar cel op

Rechtbank

HAARLEM De Haarlemse rechtbank heeft de 38-jarige Haarlemmer R.L. dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk. L. kreeg de straf voor een nogal opmerkelijke gewapende overval. Op 19 mei 2021 kwam hij met een zwaard een bakkerij aan de Amsterdamstraat binnen en verklaarde daar. “Ik ben de koning van Spanje, dit is een overval en ik wil geld hebben”.

L. was een vaste klant van de bakkerij en daarom dacht de verkoopster in eerste instantie dat het om een ietwat bizarre grap ging. Echter, niets was minder waar. L. wilde geld zien en sloeg een paar keer met zijn zwaard om de toonbank om zijn eis kracht bij te zetten. De geschrokken verkoopster haalde haar oom erbij, de eigenaar van de winkel. Toen de overvaller nogmaals zijn eis met het slaan van zijn zwaard duidelijk maakte, besloten de eigenaar om verkoopster om de man twee muntstukken van vijftig cent te geven. Daar nam hij genoegen mee. 

De overvaller belde eenmaal thuis de politie met de mededeling dat hij een overval had gepleegd. Voor de rechter werd dinsdag duidelijk dat L. vorig jaar zijn medicijnen niet goed slikte en daardoor behoorlijk in de war was. Zo dacht hij dat hij met de overval voetbalclub Fortuna Sittard zou steunen. Naast de celstraf oordeelde de rechter dan ook dat L. zich verplicht moet laten behandelen door de GGZ. 

advertentie