Afbeelding
Eigen Foto

Draaiorgelmuseum vaker open in de zomervakantie

Recreatie

HAARLEM Omdat veel mensen dit jaar vakantie in eigen land vieren, is het Draaiorgelmuseum in Haarlem in de zomermaanden vaker geopend voor publiek. Naast de normale zondagsconcerten die het museum elke week heeft, is het museum bijvoorbeeld ook zaterdag 1 augustus voor het publiek geopend.

Bezoekers kunnen in het museum doorlopend genieten van orgelklanken en meer te weten komen over de geschiedenis van de museumcollectie die uit veertien straat-, dans- en kermisorgels bestaat. Kinderen kunnen aan het kleinste orgel uit de collectie, de Mariëlle, draaien en zij krijgen een echt orgeldraaiersdiploma mee naar huis.

Wie eens een andersoortig uitje wil, kan in het museum komen genieten van het straatorgel de Jupiter uit 1900 of het 9 meter lange en 6 meter hoge Kunkelsorgel uit 1909. Het museum is, zowel zaterdag 1 augustus als iedere zondag geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Het museum is gevestigd aan de Küppersweg 3 in de Waarderpolder. Voor fietsers en wandelaars is het museum eenvoudig te bereiken via de (nieuwe) Figeebrug. De entree is vrij. Voor meer informatie: www.draaiorgelmuseum.org.

advertentie