Buitenplaats Elswout
Buitenplaats Elswout Staatsbosbeheer.nl

Betaald parkeren op Buitenplaats Elswout

Recreatie

OVERVEEN Staatsbosbeheer voert op buitenplaats Elswout in Overveen per 5 oktober betaald parkeren in. De opbrengsten gaan volledig naar het noodzakelijke onderhoud en beheer van de vele voorzieningen, historische elementen en gebouwen van deze buitenplaats met historisch wandelpark. 

Daarnaast draagt het betaald parkeren bij aan meer sociale veiligheid door ontmoediging van ongewenste activiteiten op de parkeerplaats na zonsondergang. 

WERKZAAMHEDEN Op 1 september is gestart met het voorbereidende werk op het huidige parkeerterrein met 120 parkeerplaatsen. Aansluitend worden de slagbomen, betaalzuil en camerabewaking geplaatst. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden blijft het parkeerterrein toegankelijk voor automobilisten. Per 5 oktober wordt aan bezoekers 1,50 euro per uur met een maximum van 6,50 euro aan parkeergeld gevraagd. 

JAARKAART Ook is het mogelijk een jaarkaart te kopen à 85 euro. Bij aanschaf krijg je een unieke excursie met de boswachter aangeboden, die je een exclusief kijkje achter de schermen geeft over het reilen en zeilen van het intensieve en specialistisch beheer van Buitenplaats Elswout. De jaarkaarten zijn vanaf 22 september te bestellen op de website van Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl/elswout 

TOEKOMSTVISIE Het invoeren van betaald parkeren maakt onderdeel uit van de toekomstvisie ‘Elswout als gastvrije culturele buitenplaats vol natuur en beleving’. Hierbij werkt Staatsbosbeheer aan een passende ontwikkeling waarbij het culturele erfgoed wordt gekoesterd en in ontwikkeling blijft door ook de leegstaande gebouwen een passende functie te geven. Goed en specialistisch onderhoud, met respect voor de historie, natuur en bezoekers is hierbij de sleutel voor succes. Samen met overheden, ondernemers en vrijwilligers zorgt Staatsbosbeheer ervoor dat het monumentale complex met bijzondere sfeer, natuur en de tuinarchitectuur en de monumentale gebouwen behouden én toegankelijk blijven voor de bezoekers.

advertentie