Afbeelding
Eigen Foto

Burgemeester Roest krijgt veel reacties op sleeverbod Kopje van Bloemendaal

Recreatie

BLOEMENDAAL Burgemeester Elbert Roest heeft vandaag op zijn Facebookpagina laten weten dat hij erg veel reacties heeft gehad naar aanleiding van het besluit om het Kopje van Bloemendaal de komende dagen te pekelen. Omdat de burgemeester verwachtte dat er dit weekend veel mensen naar ‘t Kopje zouden komen om te sleeën, besloot hij het gebied af te sluiten voor publiek. 

Volgens Roest gaan er verhalen dat sleeën in heel Bloemendaal wordt verboden, maar daar is geen sprake van. Mensen mogen in alle dorpskernen van Bloemendaal gewoon in kleine kring sleeën, sneeuwpoppen maken en op andere manieren genieten van de sneeuw die vanaf vanavond valt. De burgemeester schrijft: “Ik gun iedereen de volle sneeuwpret, zolang het maar in kleine kring is en in de buurt van het eigen huis. In de dorpen van onze gemeente zijn daar volop mogelijkheden voor”. 

Volgens Roest is het besluit om het Kopje van Bloemendaal niet open te stellen genomen omdat het bestuurlijk niet verantwoord is. “Er zou naar verwachting een massa mensen op afgekomen zijn, ook uit de regio. Zo’n besluit komt niet lichtvaardig tot stand en is genomen op dringend advies van de Veiligheidsregio vanwege groepsvorming en het moeten afsluiten van wegen. Strooiwagens, hulpdiensten en veiligheidsdiensten moeten kunnen rijden”. 

Hij wenst alle inwoners in ieder geval veel sneeuwpret de komende dagen. “Ga er vooral lekker op uit om van de sneeuw te genieten”.

advertentie