Afbeelding
Archief

Spaarndamse ijsbaan op eerste dag gelijk volgeboekt

Recreatie

SPAARNDAM Na dagen van intensief meten of het ijs al dik genoeg was, het wegvegen van dikke pakken sneeuw en het coronaproof inrichten van de ijsbaan, konden vandaag vanaf 11.00 uur de eerste rondjes geschaatst worden op de vier hectare grote natuurijsbaan van ijsclub Nova Zembla in Spaarndam. Al sinds het intreden van de nachtvorst keken veel Spaardammers ernaar uit om de ijzers onder te mogen binden en dat was te merken ook; de ijsbaan was voor de eerste dag binnen no time volgeboekt.

Normaal gesproken kan iedereen gewoon aan komen waaien bij de ijsbaan aan de Slaperdijkweg 2063, maar vanwege de huidige coronamaatregelen moeten mensen nu vooraf reserveren voor 75 minuten schaatsplezier. “Zo kunnen we goed iedereen coronaproof laten schaatsen”, aldus een woordvoerder van de ijsclub. “Na die 5 kwartier moeten mensen de baan weer verlaten, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen laten genieten van het ijs”. Niet alleen leden van de ijsclub zijn welkom op het ijs, iedereen kan zich inschrijven en aan de kassa een kaartje kopen. Kaartjes kosten 1 euro voor kinderen onder de 15 jaar en 3 euro voor volwassenen. 

Vanwege de coronamaatregelen is omkleden ter plaatse niet mogelijk. De ijsclub verzoekt iedereen daarom om omgekleed naar de baan te komen. Gelukkig is de vereniging er wel in geslaagd om een ouderwetse ‘koek en zopie’ tent te openen. Hier wordt een beperkt assortiment aan etenswaren en warme dranken verkocht om mee te nemen. 

Wie voor de komende dagen een ticket wil reserveren voor 75 minuten ouderwets schaatsplezier, kan dat doen via de website van Nova Zembla. Vandaag om 16.00 uur start de inschrijving voor zaterdag. 

Schaatsvereniging Nova Zembla bestaat al sinds 1880. De natuurijsbaan van de vereniging is maar liefst vier hectare groot en ligt in een polder waarop bij koud weer 20 centimeter water wordt gespoten.

advertentie